Eetdagboekje september 2020: lange duurloop dag.

Afgelopen zaterdag liep ik weer een lange marathontraining. Dit keer 26 kilometers. In plaats van een verslagje hoe dit ging, leek het mij leuk om eens een eetdagboekje van deze dag bij te houden. Wat at ik voor deze lange duurloop? Tijdens het rennen? En de rest van de dag als herstel? Van ontbijt tot snacks in de avond, je ziet het allemaal in deze blog! Kijk je mee?

26 kilometers op de marathonplanning!

Ontbijt: een flink hardloopontbijt!

Voor een 26 kilometerrun moet je natuurlijk wel genoeg energie hebben. Naast een goede nachtrust zorgde ik deze ochtend ook voor een flink ontbijt. Ik koos wederom voor (twee) boterhammen met pindakaas en banaan, aangezien dit mijn favoriete combinatie blijft. Daarnaast kocht ik (bij de Appie) iets nieuws op uit te proberen: een pot pinda cacao om precies te zijn. Dit zag ik de laatste tijd steeds vaker voorbijkomen, waardoor ik toch wel benieuwd was. Nutella blijft toch wel echt mijn favoriet, maar aangezien deze chocopasta een stuk ‘gezonder’ is en geen palmolie bevat, voor af en toe een goede optie. Ik dronk er nog een grote kop thee bij.

Hardloopsnacks: koek- en energiegelletje.

Toen ik thuiskwam strompelde ik direct de keuken in voor een herstelmaaltje, ik mixte in een klein pannetje (op het vuur) de volgende ingrediënten: 250 ml ongezoete amandelmelk, 50 gram havermout, een handje rozijnen, een scoop eiwitpoeder en een appel in stukjes gesneden. Ik roerde dit door elkaar totdat het mengsel de juiste dikte had en deed het tot slot in een leuk schaaltje. Smullen maar!

Lunch part II: boterham met een gebakken eitje.

Anderhalf uur later kreeg ik toch weer een beetje trek, ja je maag wordt een zwart gat als je zo’n afstand loopt… En dus bakte ik nog even een eitje voor op een geroosterde boterham met hummus.

Nog een snack: rijstwafeltje met pindakaas

Wanneer je vriend opeens naar de keuken loopt en vraagt of hij ‘ook een rijstwafels met pindakaas voor jou moet smeren’. Dan kun je daar natuurlijk geen nee tegen zeggen…

Avondeten: soep met Magioni pizza.

Een zelfgemaakte (Magioni) pizza tomatensaus, vega salami, geitenkaas, ui, champignons en Italiaanse kruiden. Met daarnaast een romig tomatensoepje en als toetje een paar Merci’tjes, yes!

Avondsnacks: chipjes en toastjes

We sloten deze zaterdag af met een nieuwe aflevering van Wie is de mol en de eerste Eredivisie voetbalwedstrijden van het nieuwe seizoen. We dronken hierbij Cola Zero en genoten van Oven Baked chips van Lays en toastjes met onder andere hummus en roomkaas. Kortom, een gezellige afsluiting van een geslaagde dag!

Op een trainingsdag zoals deze let ik er vooral op dat ik voldoende binnenkrijg. Koolhydraten voor de energie, eiwitten voor spierherstel en vetten omdat mijn lichaam deze ook nodig heeft. Zoals je ziet eet ik niet per se altijd ‘gezond’. Ik luister naar mijn gevoel, kies voor iets als ik daar zin in heb, maar zorg wel dat ik de nodige voedingsstoffen binnenkrijg. Neem dit eetdagboekje niet klakkeloos over, maar gebruik het als inspiratie. 😉 

Leuk dat je hebt meegekeken!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie