JIPS weekdagboek #192: run vóór werk, spelletjesavond en burgers.

Van een hardloopronde tijdens zonsopgang vóór het werk met de kids, tot een spelletjesavond op donderdag en van een nieuwe ‘healthy’ hotspot in Nijmegen uitproberen tot de langste hardlooptraining tot nu toe!  In dit blogje zie je mijn afgelopen week in plaatjes, kijk en lees je mee?

10 km vóór het werk met de kids!

De afgelopen week kwam er nog een soort van verlate hittegolf om de hoek kijken. Ik moest deze dinsdag werken met de kids en had hierdoor twee keuzes. Óf ik moest héél vroeg gaan hardlopen (rond 6:30 uur vertrekken), wat niet ideaal is omdat er dan een kans bestaat dat ik me moet haasten om er op tijd te zijn voor de kids. Of om 17:00 hardlopen, wanneer ik meestal al vermoeid genoeg ben en het 26 graden is…

Ik koos voor optie 1 en daar was ik de rest van de dag héél blij mee! Ik was op tijd op werk en aan het einde van de dag uiteraard KAPOT, maar met een heerlijk voldaan gevoel kon ik voor de rest van de avond op de bank neerploffen. Dit is niet iets wat ik vaker wil gaan doen, maar voor nu was het een goede optie. Daarnaast vond ik het heel tof om de zonsopgang tijdens mijn run te bekijken! (Zie foto).

Spelletjesavond op donderdag!

Donderdagavond voelt voor mij nog steeds een beetje als een studentenavond, simpelweg omdat ik toen regelmatig tot diep in de nacht in de kroeg te vinden was… Twee oude huisgenootjes uit mijn studententijd kwamen bij mijn appartementje langs om gezellig samen te eten, herinneringen op te halen en een klein beetje te borrelen (want brak op werk is een minder slim plan). We deden ook nog een spelletje, dus het werd een heel gezellige avond!

Steeds meer ‘voedzame’ opties om af te halen…

Op vrijdagavond had ook ik WEEKEND! Ik had alleen écht geen zin om te koken, maar wilde ook niet per se voor een vette hap gaan. Ik had op Instagram de nieuwe hotspot ‘The Fresh Factory’ in Nijmegen voorbij zien komen en mijn vriend en ik besloten deze te gaan uitproberen. The Fresh Factory is een saladebar, waar je zelf jouw maaltijd kunt samenstellen. Van fruitige smoothies tot meergranen broodjes en van smaakwater tot uiteraard salades.

Het voordeel hiervan vond ik dat je het zo gek kunt maken als je wilt! Het nadeel was dat ik hierdoor héél véél keuzestress had… #ha-ha. Gelukkig had ik iets uiteindelijk iets lekkers uitgekozen en hebben we heerlijk én ‘voedzaam’ gegeten. Wat ik trouwens nog meer top vind aan deze nieuwe hotspot is dat ze bezig zijn mijn duurzaamheid: zo kun je je eigen saladebak(je) meenemen én zijn ze aangesloten bij de ‘Too good to go app’ om voedselverspilling tegen te gaan. Een aanrader dus!

31 kilometerrun!

Op zaterdag was het zo ver: tijd voor de langste afstand vóór de marathon! We deden vandaag namelijk een poging om 31 kilometers hard te lopen. We hebben altijd genoeg te kletsen, waardoor de tijd gelukkig een stuk sneller lijkt te gaan wanneer we samen lopen. De laatste kilometers kregen we het wel echt zwaar en waren onze verhalen op. Maar het eindpunt kwam uiteindelijk wel in zicht. Na de ronde heb ik denk ik een half uur op de grond gelegen en een bak koude rode druiven opgegeten. Pohh, de langste training zit er op!!

Lekker maaltje op de zaterdagavond!

Ik wilde op deze zaterdagavond zelf burgers maken, maar gelukkig bedacht mijn vriend tijdens het boodschappen doen dat er een kans bestaat dat ik daar na 31 kilometers hardlopen geen zin meer in had. Dat was een goeie zet, want ik moest er niet aan denken om nog lang in de keuken te staan deze dag. We aten uiteindelijk gegrilde aubergine, zoete aardappelfrietjes uit de oven met appelmoes en een Italiaanse bol (thuis afgebakken) met een linzenburger, ui en een beetje knoflooksaus. YUM! Dit had mijn lichaam nodig op dit moment.

Fijne nieuwe week!

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Rachel Kromdijk 20 september 2020 10:55

    Het ziet er weer allemaal heerlijk uit en Ticket to ride blijft een geweldig spel om te spelen!

Geef een reactie