8 x marathonvragen (2020)

‘Waarom heb ik ervoor gekozen om weer een marathon te rennen?’, ‘Wat is dit keer je doel?’, ‘Ben je zenuwachtig?’ En: ‘Op welke schoenen ga je lopen?’ In dit blogje geef ik antwoord op 8 veelgestelde (marathon)vragen. Lees je mee? Let’s go!

1. Waarom heb je ervoor gekozen om weer een marathon te gaan lopen?
Een vriendin en ik hebben vorig jaar afgesproken dat we in 2020 samen de marathon in Eindhoven gaan lopen. Helaas gaat dat dit jaar door Corona niet door. Dit vonden we heel jammer, omdat we écht zin hadden om samen een toffe uitdaging aan te gaan. Tijdens een gezellig hardlooprondje ontstond vervolgens het idee om dit zelf te gaan organiseren. We doen dus niet mee met een officieel wedstrijd, maar hebben zelf een route van 42.2 kilometers bedacht om samen te gaan lopen.

2. Heb je er specifiek voor gekozen om weer een najaarsmarathon te lopen?
Ja! Ik ben echt een mooi-weer loper, dus trainen in de zomer (en een marathon lopen in het najaar) vind ik het allerfijnste. Wanneer het donker en kouder wordt, kruip ik toch sneller met een dekentje op de bank of duik ik liever de sportschool in om te trainen.

3. Welke route gaan jullie lopen?
We hebben zelf een route bedacht in de omgeving van Eindhoven. We zullen ergens in het centrum van de stad finishen. Vind je het leuk om ons te komen aanmoedigen? Stuur mij dan een privéberichtje via mijn Instagram @jipsanders. We vinden het alleen maar leuk om toeschouwers te hebben en kunnen aanmoediging alleen maar goed gebruiken!

4. Hoe gaan de trainingen tot nu toe?
Goed! Ik zit weer in een fase dat ik een 10 kilometer een ‘korte run’ vind. Gek dat je mentale instelling zo snel verandert. Ik heb soms wel moeite om na een werkdag met de kids nog voldoende energie te vinden, voor een training zoals een temporun, maar wanneer ik eenmaal de deur uit ben, krijg ik vaak alleen maar nieuwe energie! (Om vervolgens extra goed in slaap te vallen… 😉 )

5. Je hebt vorige keer nét onder de 4 uur gelopen, wat is dit keer je doel?
Mijn marathon in Berlijn verliep precies zoals ik wilde, ondanks dat ik het de laatste kilometers heel erg zwaar kreeg, wist ik mijn tempo vast te houden. Ik weet zeker dat dit me is gelukt door de adrenaline die ik kreeg van het juichende publiek langs de kant. De marathon dit jaar zal er natuurlijk een stuk anders uitzien. Zo hebben we wel een oproepje gedaan naar onze familie en vrienden om ons te komen aanmoedigen, maar er zullen geen rijen mensen langs de kant staan. Ons doel is dan ook niet het behalen van een bepaalde tijd, maar geld ophalen voor het goede doel. Ik ben van mening dat een marathon uitrennen al een hele kunst op zich is, laat staan zonder publiek… 😛

6. Heb je dit jaar al eens een blessure gehad?
Nee gelukkig niet. Vorig jaar tijdens het trainen van mijn eerste marathon, had ik last van een overbelaste knie. Dit keer heb ik gelukkig nog geen pijntje gehad (*Klopt af op de houten tafel*).

7. Ben je zenuwachtig?
Ja! Gek genoeg meer dan vorig jaar. Dit keer weet ik hoe zwaar je het waarschijnlijk gaat krijgen en wetende dat ik dit jaar een stuk minder publiek heb, maakt mij wel een stuk meer zenuwachtig.

8. Op welke schoenen ga je de marathon lopen?
Ik ga lopen op schoenen van het merk Asics. Ik ben ooit begonnen met hardlopen op deze schoenen en ben hier nog steeds erg blij mee. De schoenen hebben veel ondersteuning in de zool, wat ik met mijn overpronatie goed kan gebruiken. Mijn Asics van dit jaar zijn wel helemaal wit, dus laten we hopen dat het op de dag van de marathon (zaterdag 11 oktober) niet gaat regenen! Ha-ha 😉

De afgelopen week ontving ik een nieuw kledingsetje van het merk Asics via Hardloopshop.nl. Dat vind ik héél leuk, want dit past natuurlijk helemaal bij mijn hardloopschoenen. Ik heb het kledingsetje dan ook meteen getest. Toen ik het pakketje uitpakte, werd ik meteen blij van de toffe kleurencombinatie, LOVE IT! Daarnaast viel het mij op dat de zachtroze tanktop van heel fijn en licht materiaal is gemaakt, wat fijn aanvoelt. De matchende running tight zakt niet af (vind ik heel belangrijk!), knelt niet en voelt ook zacht aan. Het enige minpuntje vind ik dat er geen zakje in zit… Kortom, ik vind het een heel mooi hardloopsetje, maar nog belangrijker: de items voelen én zitten comfortabel! Klik hier om andere items van deze collectie te bekijken. Ik zit er aan te denken om een sportshirt met lange mouwen in die toffe blauwe kleur voor de herfst/winter te bestellen!

P.s. Je kunt de tanktop ook op verschillende manieren dragen: doe het topje in je broek, laat het juist los hangen of knoop er zoals ik op de foto heb gedaan een leuk knoopje in voor weer een andere look! 🙂

Liefs,
Jip

Deze blog bevat een betaalde samenwerking met hardloopshop.nl.

 

be the first to comment on this article

Geef een reactie