9x Interieur inspiratie: Een kijkje in mijn appartementje!

Mijn vriend en ik wonen ondertussen alweer een half jaar samen in ons fijne appartement in Nijmegen. Je zult zien dat we houden van donkere en grijze tinten gecombineerd met groene planten en hout, rotan en/of riet. Ik omschrijf onze interieurstijl als ‘industrieel en landelijk‘. Beetje bij beetje hebben we het geheel naar onze stijl ingericht. Natuurlijk staan er nog een aantal dingen op het lijstje dat we nog willen doen, maar toch lijkt het mij leuk om jullie een kijkje te geven in onze woning. Kijk je mee? Let’s go!

Panterposters op een donkere muur

Het eerste plan dat ik maakte voor dit appartementje waren de donkergrijze muren. Ik vind dit er op Pinterestplaatjes altijd heel tof uitzien, maar was ook altijd bang dat dit een kamer te donker zou maken… Gelukkig heeft onze woonkamer veel lichtinval, dus durfde ik het aan! Daarnaast ben ik enorme fan van panterprint. Mijn vriend wilde deze print helaas niet op de muur (wat ik ook wel begrijp ha-ha), dus bedacht ik een leuk alternatief: posters van panters op de muur! Samen met de houten lijsten vind ik deze super tof. Ze zijn 60 bij 90 cm groot en daardoor is het ook echt een eyecatcher als je binnenkomt.

Een speelse hanglamp boven de eettafel

Boven de eettafel wilden we een mooie hanglamp. We hebben er veel gezien en besloten uiteindelijk dat we een aantal losse lampjes wilden hebben om een speels effect te creëren. We kochten een lamphouder van hout en bestelden online kooldraadlampen voor de vintage look. Nog steeds had ik het gevoel dat het nog niet helemaal af was en toen ik een tijdje later een (neppe) klimopslinger zag, wist ik dat dat de final touch moest zijn. Deze heb ik eromheen gewikkeld en voilà! Onze hanglamp is af.

Het gouden whiskey tafeltje

Als ik op mezelf woon, wil ik zo’n whiskytafel op wieltjes‘ zei mijn vriend altijd. Ik ben zelf niet een grote whisky fan, maar zo’n tafeltje vind ik wel heel tof in een ruimte staan. Ik ging dus op zoek en vond uiteindelijk online dit hele toffe gouden exemplaar! Ik zette er een aantal droogbloemetjes op, een stapel tijdschriften en wat andere accessoires en toen was de witte hoek opeens niet zo saai meer!

Voorraadpotten op wandplankjes in de keuken

Mijn droomkeuken gaan we er in een huurappartement niet inzetten, maar een wit muurtje kun je natuurlijk wel oppimpen. We vonden bij Ikea deze leuke wandplankjes, precies in de kleur van de muur in de woonkamer. We kochten een aantal voorraadpotten in verschillende formaten en vulden deze met onder andere pasta’s, rijst, Cruesli en kruiden. Dit staat niet alleen heel leuk, maar is ook nog eens super handig in gebruik!

De slaapkamer

Ook in de slaapkamer hebben we dezelfde interieurstijl aangehouden: grijze kleuren in combinatie met een rieten matje, een mooie bamboe hanglamp, en twee leuke posters om het gezellig te maken. Pssst! De pluimen in de wijnfles heb ik uit de tuin van een buurman mogen knippen ;).

De boeken- en spelletjeskast

Een kast is niet alleen handig voor opbergruimte, maar geeft ook nog eens de mogelijkheid om de ruimte persoonlijk te maken. Zo hebben we bewust gezocht naar een open boekenkast, zodat we er bijvoorbeeld boeken, fotolijstjes en spelletjes in zicht in kunnen zetten. We kwamen deze open kast tegen in industriële stijl, die we met het stalen frame en houten planken perfect in onze woonkamer vinden passen!

DÉ gele stoel

Die gele stoel, die gele stoel… Daar heb ik verschillende nachten over gedroomd. Nog voordat we een appartementje hadden gevonden, had ik deze stoel al gezien en kon ik deze maar niet uit mijn hoofd krijgen. Hij is wel een beetje duur, maar toen ik van mijn vriendinnen een cadeaubon van de Sissy boy kreeg (nogmaals thanks liefste meiden!), was de keuze snel gemaakt en drie dagen later stond de stoel in de woonkamer, wat een heerlijk plekje vind ik dit nu!

De kapstok

Wisten jullie dat kapstokken zo prijzig zijn?! Eerlijk gezegd had ik geen zin om hier veel geld aan uit te geven, dus koos ik voor twee basic houten wandhangers. Dit zag er wel een beetje sneu uit, dus besloot ik met de over gebleven grijze verf aan de slag te gaan. Op Pinterest zag ik een plaatje voorbij komen waarbij 2/3e van de muur was geschilderd. Ik moet zeggen, dit maakt deze hoek al een stuk leuker! Al wil ik er nog wel het een en ander bij gaan hangen (denk aan een leuke poster of hangplantje). De basis is er in ieder geval!

Carel de cactus

Tot slot wil ik nog even deze coole cactus laten zien, die ik van mijn ouders voor mijn verjaardag heb gekregen, LOVE IT! Deze heeft ook een mooi plekje in huis gekregen.

Het balkon, de buitenruimte en hal willen we nog aanpakken, maar dat heeft geen haast. Wanneer ik hiermee aan de slag ben gegaan zal ik deze blog een update geven. De linkjes in de blog verwijzen waar ik alle spullen heb gekocht. Niets in deze blog is gesponsord.

Leuk dat je hebt mee gekeken! Hopelijk heb je er wat inspiratie uit kunnen halen. 😉

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Terugblik 2020: 5x momenten waar ik fijn op terugkijk! – Jipsanders.com

Geef een reactie