PRECIES 1 jaar geleden liep ik mijn eerste marathon: zo kijk ik hierop terug.

PRECIES 1 jaar geleden liep ik mijn eerste marathon! Als ik de beelden van toen in Berlijn nu weer terug kijk (voor de 18e keer ondertussen ha-ha), krijg ik weer tranen in mijn ogen en kippenvel over mijn hele lichaam. Wat was dat gaaf, leerzaam en ook bikkelen! In dit blogje blik ik terug op deze uitdaging in Berlijn en vertel ik je of ik er nu anders tegen aankijk. Lees je mee? Let’s go!

‘… Dit is onder andere waarom ik hardlopen zo mooi vind.’

Als ik in de vlog naar mijn gezichtsuitdrukking kijk de minuten voor de start, zie ik een en al adrenaline. Dit is onder andere waarom ik hardlopen zo mooi vind. Het geeft me energie en leert mij zowel mentaal als fysieker sterker te worden. Niet alleen mijn zelfvertrouwen rondom het hardlopen is gegroeid, maar in het algemeen sta ik sterker in mijn schoenen doordat ik me 100% heb durven geven voor uitdagingen die ik misschien voorheen als onmogelijk zag… Nu achteraf word ik er steeds bewuster van hoe tof dat hele proces eigenlijk was. Ik ben ontzettend blij dat ik dit alles heb vastgelegd, zodat ik er altijd op kan terugkijken!

Kijk je nu anders naar de marathonafstand dan voorheen?

Ik vind het nog steeds een gek idee dat je zover aan één stuk door kunt rennen, maar ik zie het niet meer als onmogelijk zoals voorheen. Het is een magische afstand dat ik eigenlijk nog steeds gekkenwerk vind hoor, ha-ha.

Is trainen voor een marathon nu makkelijker als je het al eerder gedaan hebt?

Door mijn marathonervaring van vorig jaar, merk ik dat ik mentaal wel een stukje sterker ben geworden. Zo probeer ik dit keer een hardlooptraining zonder verwachtingen in te stappen. Vorig jaar werd ik meteen onzeker als een training niet ging zoals ik wilde. Want wat als het bij de marathon niet lukt? De trainingen ervaar ik als even zwaar, maar mentaal gaat het dus wel beter.

Wat heb je geleerd van je vorige marathonproces?

Afgelopen jaar schreef ik hier al een blogje over met 10 dingen die ik heb geleerd van het lopen van een marathon. Mijn belangrijkste leerpunten zijn dat je meer kunt dan je denkt, dat gevarieerde trainingen heel belangrijk zijn en dat je niet moet onderschatten te luisteren naar je lichaam. Benieuwd naar de hele blog hierover? Klik dan hier.

Wat ga je dit jaar anders doen dan vorige keer?

Omdat vorig jaar zo goed verlopen is, wil ik het dit jaar hetzelfde aanpakken. Denk aan het ontbijt vooraf, de hardloopgelletjes tussendoor en het proberen aan te houden van hetzelfde tempo. Wel wil ik de dag ervoor proberen minder meters te maken. Ik weet nog dat ik toen in Berlijn heel graag de hele stad wilde bezichtigen. Logisch natuurlijk, maar niet handig als je de dag erna een marathon gaat lopen. Dit keer moet ik werken de dag voor de marathon, ook niet ideaal, maar ik ga proberen zo min mogelijk onnodige stappen te zetten.

Nog 11 dagen en dan ga ik de uitdaging weer aan! Ga jij me volgen?

P.s. We lopen voor het goede doel, je kunt ons sponsoren met een bedrag naar keuze via deze link. Alvast heel erg bedankt!!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie