Marathon update: taperen en de laatste voorbereidingen!

Nog maar 7 dagen en dan is het zover: ONZE EIGEN MARATHON! Hoe dichterbij het komt, hoe zenuwachtiger ik word. Vorig jaar toen ik in Berlijn liep, had ik een stuk minder last van die zenuwen. Ergens wist ik dat ik door al de adrenaline van het grote evenement uiteindelijk wel de finish zou halen, maar gaat dat nu ook lukken met een eigen route en handjevol mensen langs de kant? In dit blogje vertel ik je over mijn gedachten over het taperen en mijn laatste voorbereidingen. Lees je mee?

‘Ik vind het altijd spannend als…’

Sinds afgelopen week is het ‘taperen‘ begonnen. Dit houdt in dat je de focus legt op rust en herstel, zodat mijn lichaam uiteindelijk helemaal opgeladen is voor de grote wedstrijd. Dat betekent dat ik een stapje terug zet op het gebied van trainen en er extra goed op let dat ik voldoende slaap, eet en drink. Ik vind het altijd spannend als er zo net voor de wedstrijd opeens minder trainingen gepland staan, want: ‘Wat nou als mijn conditie in die periode achteruit gaat?, Dan haal ik die marathon nooit?!’ Is dan een van mijn gedachten.

‘Ook ben ik in goede handen…’

Wat mij geruststelt is dat ik deze gedachten vaker bij marathonlopers voorbij zie komen, ik ben dus niet de enige die dat taperen een beetje gek en spannend vind. Ook weet ik dat ik in goede handen ben wat betreft mijn hardlooptrainingen, want Michael maakt nog altijd mijn persoonlijke schema en geeft mij advies over mijn trainingen en aanpak.

(Pssst! Komende week komt er een aparte blog online over mijn marathonschema. Ben je daar benieuwd naar? Houd mijn blog dan in de gaten. 😉 Heb je nog specifieke vragen hierover? Laat me dit dan weten via een reactie onder deze blog of via mijn Instagram, zodat ik je vraag kan meenemen in die specifieke blog).

Daarnaast probeer ik geen gekke of andere dingen te doen dan normaal. Zoals een nieuwe sport uitproberen en/of een avondje iets te veel wijntjes drinken. Het zou toch zonde zijn als een blessure of (onverwachtse) kater mijn prestaties op de grote dag zouden verpesten…

De laatste voorbereidingen!

Tot slot moet ik nog een aantal dingen regelen. Denk aan het kiezen van de outfit voor de marathon. Waar voel ik mij het fijnste in? Wat is de weersverwachting? Daarnaast wil ik nog een leuke playlist maken en nadenken over hoe ik het nu precies aan ga pakken met eten en drinken, voor, tijdens en na de run. Één ding is al wel vast geregeld en dat is dat ik er HEEL VEEL ZIN IN HEB!

We lopen niet voor niets, maar voor het goede doel ‘Kika’. We zouden het super tof vinden als je ons zou willen sponsoren. Alle kleine beetjes helpen. 🙂 Via deze link kun je zelf een bedrag kiezen.

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article

Geef een reactie