Het marathonavontuur is voorbij, ik heb jullie hulp nodig!

Ik weet het nog goed, vorig jaar na het rennen van de marathon Berlijn was ik even HELEMAAL KLAAR met het hardlopen. Ik was het zat om iedere keer de deur uit te ‘moeten’ voor een ronde door weer en wind, was klaar met die mentale strijd en steeds weer zware benen. Ik heb toen bewust een stapje terug gezet op het gebied van hardlopen en ben toen juist meer de sportschool ingedoken voor krachttrainingen. Dit keer, na mijn eigen marathon van 2020 ervaar ik het gevoel na mijn marathon anders. In dit blogje vertel ik je hier meer over en leg ik uit waarom ik jullie ideeën nodig heb!

‘Ik wil graag deze conditie behouden en rondes blijven lopen’.

Hoewel ik vorig jaar na mijn marathonavontuur in Berlijn dus helemaal klaar was met hardlopen, heb ik nu juist nog steeds de motivatie om ermee door te gaan. Al helemaal met de huidige corona situatie gaat mijn voorkeur uit naar sporten in de buitenlucht. Ik wil graag de conditie die ik nu heb behouden en rondjes blijven lopen. Echter merk ik wel, vooral nu we richting de winterperiode gaan, dat ik een specifiek doel voor ogen moet hebben om de hardloopmotivatie te behouden. Hardlopen op gevoel (zonder doelstelling) vind ik lekker voor een weekje, maar waarom zou ik na een lange werkdag nog in het donker de deur uit gaan voor een ronde?!

‘Kortom, ik ben op zoek naar een nieuw hardloopdoel..!’

Ik ken mezelf en weet dat ik allerlei smoesjes ga bedenken om niet te hoeven gaan. Al helemaal na een werkdag in het onderwijs ben ik vaak mentaal gesloopt en vind ik dat ik een avond bankhangen verdiend heb. Misschien dat ik uiteindelijk met flinke tegenzin toch de deur uit ga, maar iedere keer die mentale strijd aangaan daar heb ik eigenlijk weinig zin in. Als ik een specifiek doel voor ogen heb, kan ik ergens naartoe leven, weet ik waar ik het voor doe en ga ik veel makkelijker op pad.

Kortom, ik ben op zoek naar een nieuw hardloopdoel en daar heb ik jullie hulp bij nodig!

‘Omdat ik niet zo goed weet wat ik wil’.

Waarom ik jullie hulp nodig heb? Omdat ik niet zo goed weet wat ik wil. Ik vind duurlopen het allerfijnste om te doen, op rustig tempo joggen, genieten van de omgeving en wegdwalen in mijn gedachten, maar dit is wel wat ik altijd heb gedaan. Misschien is het goed om eens buiten mijn comfortzone te treden en te gaan trainen voor een snelle tijd op een bepaalde afstand? Fysieke hardloopevenementen zullen door alle maatregelen de komende tijd ook niet doorgaan, dus dat is helaas ook geen optie.

Heb jij een idee voor een tof nieuw hardloopdoel voor mij? Laat me dit weten in een reactie onder deze blogpost. Ik ben benieuwd naar jullie ideeën! 🙂

Liefs,
Jip

There are 3 comments for this article
 1. Alieke 20 oktober 2020 11:40

  Een triathlon, niet een hele meteen maar 1/8 of 1/4. Zo heb je meteen het fietsen en het lopen!
  Of obstacle runs? De winter trainen en in het voorjaar eentje lopen op tijd/grotere afstand.

 2. laura 20 oktober 2020 12:46

  Zou voor een snelle 3 of 5km gaan! dat vond ik de enige ‘corona solo’ wedstrijden die te doen waren qua pittigheid en ze gingen boven verwachting goed + had nog nooit op die afstanden mezelf getest dus sowieso leuk om te doen!

 3. Eva 6 november 2020 15:28

  Wat me wel tof lijkt, is om iets van een challenge (of virtuele wedstrijd) te organiseren, om dan samen met volgers te kunnen doen! Bijv een hardloopbingo, een bepaalde afstand om te lopen over een bepaalde tijd (week/maand), iets in die richting 🙂

Geef een reactie