Toen had ik opeens een nieuwe racefiets!

Afgelopen jaar ben ik naast het hardlopen ook begonnen met fietsen. Aangezien een nieuwe (race)fiets best wel heel prijzig is én ik nog niet helemaal zeker wist of ik het ook écht leuk zou gaan vinden, koos ik ervoor om via Marktplaats een tweedehands fiets te kopen.  Omdat ik steeds meer plezier uit het fietsen haalde, dacht ik er vaker over na om te investeren in een nieuw model. Afgelopen weekend ging ik samen met mijn vriend naar een grote fietsenwinkel om eens rond te kijken. Je mag  één keer raden wat er gebeurde… 

‘… Oriënteren in de wereld van de racefietsen.’

Het was zo’n druilerige zaterdag waarop je eigenlijk de hele tijd vanaf de bank wilt Netflixen, maar mijn vriend en ik besloten om toch even de deur uit te gaan. Mijn vriend had nog wat fietskleding nodig en ik wilde mij oriënteren in de wereld van de racefietsen, om in de toekomst misschien toch een nieuwe te kopen. Dus reden we richting een fietsenwinkel in Arnhem (Mantel, om precies te zijn).

‘Als je van fietsen houdt, is dit echt een snoepwinkel.’

Eenmaal aangekomen bij het megagrote gebouw bestaande uit drie verdiepingen keken we onze ogen uit. Als je van fietsen houdt, is dit écht een snoepwinkel. Bij de afdeling van de racefietsen raakten we in gesprek. Ik liet mij informeren in wat voor soort fiets bij mij zou kunnen passen. We bespraken verschillende modellen, prijsklassen en andere mogelijkheden. Omdat het fietsen op dit moment nogal populair is, was er niet heel veel beschikbaar. Toch waren er een aantal modellen geschikt voor mij die ik kon uitproberen. Na een aantal rondjes door de fietsenzaak, was er één fiets die wel heel erg lekker reed. Toevallig vond ik deze ook super mooi! (Ook belangrijk bij zo’n eventuele grote aankoop).

‘… Liep ik een uurtje later met mijn gloednieuwe racefiets de winkel uit. YES!’

En ja hoor, vanaf het moment dat ik op die ene fiets reed, gingen allerlei gedachten door mijn hoofd: ‘Als ik toch zeker weet dat ik uiteindelijk een nieuwe fiets wil en er hier eentje staat die perfect aan al mijn eisen voldoet. Waarom zou ik deze dan niet nu meenemen?’ En als ik nu deze koop, heb ik meteen motivatie om ook in de winter rondes te gaan fietsen’. Alle gedachten kwamen op hetzelfde neer: ik wilde deze fiets dolgraag hebben! Gelukkig heb ik de laatste tijd veel gewerkt en dus gespaard voor een aankoop zoals deze. Een uurtje later liep ik met mijn gloednieuwe racefiets de winkel uit. YES!

Een Sensa Emilia

Ik heb een Sensa Emilia dames racefiets gekocht in het matzwart met aquablauwe details. De fiets heeft een aluminium frame en schijfremmen (waar ik heel blij mee ben! Wat een verschil met ‘gewone’ remblokken). De schakelgroepen zijn van Shimano Tiagra en de 28mm banden bieden veel grip.

Ik ben er heel blij mee en heb zin om de komende tijd heel veel rondjes te gaan fietsen!

Liefs,
Jip

There are 5 comments for this article
  1. Nicole 29 oktober 2020 17:01

    Super leuk! Je hebt een hele mooie fiets. Ik ben begin dit jaar begonnen op dezelfde fiets maar dan het 2020 model. Ik heb er al heel wat km’s op gemaakt en ben er super blij mee. Ik wens je veel fiets plezier!

  2. Arnoud 29 oktober 2020 19:22

    Gefeliciteerd met je nieuwe fiets en veel plezier ermee! Het werkt ook echt wel motiverend om meer te gaan fietsen. Toen ik mij ging oriënteren op een crossfiets voor de winter, ging het vergelijkbaar. Als je eenmaal in je hoofd hebt dat je er één wilt, dan gaat het ook gebeuren. Uiteindelijk ging ik niet voor een goede tweedehands bij de fietsenwinkel, ook omdat ik geen goed gevoel had bij de verkoper, maar heb ik online mijn fiets gekocht bij Canyon. Niet direct iets wat ik normaal gesproken via een webwinkel zou kopen, maar de hele ervaring was geweldig.

  3. Pingback: Sportdagboekje oktober 2020 – Jipsanders.com
  4. Pingback: 5 x best gelezen blogs van 2020! – Jipsanders.com
  5. Pingback: Q&A #2: fietsen, welk schakelsysteem & langste rit? – Jipsanders.com

Geef een reactie