JIPS weekdagboek #198: eerste rondje op de fiets en nieuwe Netflixverslaving!

Van een eerste werkdag na de vakantie tot een nieuwe Netflixverslaving en van een eerste ronde op mijn nieuwe racefiets(!) tot onverwachts lekkere afhaalmaaltijden die wij komende tijd zeker vaker gaan halen! Lees je mee met mijn favoriete momentjes van afgelopen week? Let’s go!

Weer aan de slag met de kids!

Zo’n eerste maandag na de vakantie is het altijd wat moeilijker om je bed uit te komen, maar toen ik eenmaal bezig was, vond ik het toch wel weer fijn! En dan bedoel ik het hebben van een ritme, lekker aan de slag gaan met de kids en genieten van het voldane gevoel aan het einde van de dag.

Nieuwe Netflixverslaving!

Ik knipperde drie keer met mijn ogen en toen had ik opeens een seizoen van ‘Emily in Paris‘ gekeken. Oke, dat is een beetje overdreven, maar ik kon echt niet stoppen met kijken. Het zijn tien afleveringen die gaan over een Amerikaans meisje (‘Emily’), dat gaat werken in hartje Parijs. Hier ontmoet ze allerlei mensen en gaat natuurlijk het een en ander mis, want dat is leuk om te kijken. Kortom, ik vind het een heerlijke feelgood serie die perfect is voor bijvoorbeeld een regenachtige zondag.

Eerste rondje op de fiets!

EINDELIJK waren mijn fietsschoenen binnengekomen en dus kon ik mij klaarmaken voor een eerste rondje op mijn nieuwe racefiets! Het weer zat helaas niet mee (lees: regen en harde wind), maar dat maakte voor vandaag even niks uit. Samen met mijn vriend fietsten we een ronde van 27,5 kilometers.

Precies een hardlooprondje tussen de buien door!

Ken je dat? Dat je wilt hardlopen, maar het regent en het is eigenlijk nog geen tijd om je haar te wassen. Ik heb in ieder geval regelmatig last van dat dilemma. Toch besloot ik er afgelopen woensdag voor te gaan. Dan maar even wat extra werk, dacht ik. Maar ik had geluk! Toen ik de deur uitliep spetterde het nog een beetje, maar een minuutje later was het opeens droog tot… ik weer een stap binnen zette. Ik had PRECIES tussen de buien doorgerend, YES! Ha-ha.

Stamppot en een ‘Simit’-broodje

Ook dit weekend genoten mijn vriend en ik van een aantal bestellingen. Op de zaterdagavond aten we stamppot van The Fresh Factory in Nijmegen. We hadden de ‘andijvie met rucola en geitenkaas‘ en de ‘boerenkool met feta en gegrilde paprika‘. We vonden ze allebei erg lekker, dus deze opties zijn zeker een aanrader!

Op zondagmiddag besloten we broodjes te bestellen bij Zeezicht in Nijmegen. Hier had ik nog niet eerder eten besteld, dus ik was heel benieuwd. Toen de broodjes werden bezorgd keken mijn vriend en ik elkaar aan ‘zijn dit broodJES?!’ We hadden gekozen voor het broodje ‘Simit’, wat een soort Turks bagel bleek te zijn. Deze was rijkelijk belegd met hummus, gekarameliseerde uitjes, geitenkaas, pesto, noten en manchego en smaakte zo goed, dat we deze zeker nog een keertje gaan halen!

Kortom, de stamppotten van Fresh Factory Nijmegen en broodjes van Zeezicht Nijmegen zijn allebei een aanrader!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie