Sportdagboekje oktober 2020

Afgelopen week maakte ik een eerste ronde op mijn nieuwe racefiets en verliep een tweede rondje niet zoals gepland… Daarnaast deed ik ook een aantal kracht- en hardlooptrainingen. Ben je benieuwd naar hoeveel kilometers ik fietste/liep en naar welke oefeningen ik met gewichten deed? Lees dan snel verder!

Maandag: eerste ronde op mijn nieuwe fiets!

De windvlagen gierden over het wegdek en de miezerregen maakte buiten sporten eigenlijk ook niet heel aangenaam, maar toch vertrok ik afgelopen maandag vol enthousiasme en motivatie voor een fietsritje. En niet zomaar een, maar mijn eerste op mijn nieuwe racefiets! Het was niet het leukste en mooiste rondje, maar ik ben blij dat ik mijn fiets kon uitproberen.

Dinsdag: rustdag

Dinsdag plofte ik na een lange werkdag met de kids lekker op de bank met een kop thee en wat lekkers. Want herstel is net zo belangrijk als bewegen zelf!

Woensdag: hardlopen 10 km

Op woensdag liep ik een intervaltraining van 10 kilometers. Mijn trainer maakte ook deze training en omschreef deze als volgt: 3x3x2′ p1′ sp2′ op RPE7. Nu snap ik het als je dit niet helemaal begrijpt (doe ik ook nog steeds niet altijd) dus zie hieronder de training in stappen uitgeschreven:
– 10 minuten warming-up (= rustig joggen).
– Herhaal 3 x: 2 minuten op tempo lopen, dan 1 minuut op rustig tempo lopen.
– Herstelpauze tussendoor: 1 minuut rustig joggen.
– Herhaal 3 x: 2 minuten op tempo lopen, dan 1 minuut op rustig tempo lopen.
– Herstelpauze tussendoor: 1 minuut rustig joggen.

– Herhaal 3 x: 2 minuten op tempo lopen, dan 1 minuut op rustig tempo lopen.
– Herstelpauze tussendoor: 1 minuut rustig joggen.
– 10 minuten cooling-down (rustig joggen).

Wat ‘RPE’ precies betekent kun je in dit blogartikel over mijn hardloopschema uitgebreid teruglezen (zie vraag 6).

Donderdag: rustdag

Vrijdag: hardlopen 5 km

Op vrijdag besloot ik een korte ronde te maken op mijn gemak. Niet met een fysiek doel voor ogen, maar mentaal namelijk: even alle werkmomenten een plek geven en mijn hoofd leegmaken. Zodat ik met een fijn gevoel mijn weekend kon beginnen!

Zaterdag: toch nog fietsen!

Op zaterdag scheen, zoals je ziet, het zonnetje. En dus had ik weer zin om te fietsen! Ik wilde mijn nieuwe fiets natuurlijk ook uitproberen in prachtig herfstweer in plaats van in de miezerregenbuien van afgelopen maandag. Omdat ik de ochtend zo fijn vind, zette ik zelfs mijn wekker om op tijd op pad te kunnen gaan. Toen ik mijn eerste meters maakte, voelde het niet helemaal lekker. Toen ik beter keek zag ik het: mijn fiets had een lekke band!? Na slechts één rondje op deze fiets gemaakt te hebben?!

Ik had (heb nog steeds) mijn twijfels of mijn band echt lek was, maar heb het zekere voor het onzekere genomen en er een nieuwe ingelegd. Ik moest dit toch nog een keertje oefenen, ha-ha. Aan het einde van de middag had ik weer tijd en deed ik een tweede poging. Gelukkig had het zonnetje op mij gewacht! 🙂

Zondag: fitness

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie