14x mijn favoriete series op Netflix!

Een spannende Netflix serie in de avond, op de bank met een warm dekentje, een grote kop thee en wat lekkers. Daar kan ik een hele (werk)dag naar uitkijken! Maar wat zijn nou leuke Netflix-series? Ik heb mijn 14 all-time favorieten voor je op een rijtje gezet! 🙂

Ik begin met mijn favoriete categorie: de misdaad- en thriller series!

1. De Bron


Op dit moment zitten we helemaal in de Scandinavische misdaadserie ‘De Bron‘, ook wel ‘The Bridge’ of ‘Broen’ genoemd. 

Korte samenvatting: In de eerste aflevering wordt een moord gepleegd op de Oresundbrug, die Kopenhagen en Malmö verbindt. De Zweedse en Deense recherche gaan met elkaar samenwerken om de dader(s) te pakken. Het blijkt echter geen eenvoudige moord te zijn…

Waarom ik deze serie zo leuk vind: De verhalen zitten goed in elkaar, het is onvoorspelbaar en super spannend! Een aanrader dus. Daarnaast ben ik ook fan van het duo van hoofdrolspelers. Allereerst Saga, een goede rechercheur, maar kan af en toe ongepast (voor ons hilarisch) reageren in situaties door vermoedelijk haar autisme stoornis. En Martin, een vriendelijke gezinsvader. Ik vind de nuchterheid en humor geweldig in combinatie met zo’n donkere en spannende serie.

Genres: Misdaadserie, Zweedse serie en Scandinavische serie.

2. Blacklist


Deze serie bestaat uit 133 afleveringen die wij allemaal samen in spanning hebben gekeken, dat zegt denk ik al genoeg over hoe wij de serie Blacklist vonden… 😉

Korte samenvatting: De meest gezochte crimineel ter wereld ‘Raymond Reddington’ (in de serie ook wel ‘Red’ genoemd) geeft zichzelf aan bij de politie en wil in samenwerking met de FBI de meest gevaarlijke misdadigers uitschakelen. Zijn eis? Hij wil alleen samenwerken met FBI-profiler Liz Keen. Waarom specifiek met haar?

Waarom ik deze serie zo leuk vind: Naast een algemene verhaallijn is er iedere aflevering weer een nieuw verhaal, waardoor je de serie niet snel zat bent. ‘Red’ die samenwerkt met de FBI, zorgt steeds weer voor spannende situaties, al helemaal als blijkt dat ‘Red’ toch iedere keer weer een dubbele agenda heeft. Steeds weer komt de vraag terug: waarom helpt Red de FBI? Om de criminele onderwereld uit te schakelen of uit eigen belang?

Genres: Misdaaddramaserie, Thrillerserie en Dramaserie.

3. Homeland


Ook Homeland staat in ons favorieten lijstje! Begin je eenmaal met aflevering 1? Dan word je helemaal meegnomen in het verhaal (en kun je niet meer stoppen met kijken…)

Korte samenvatting: Nicolas Brody wordt na acht jaar gevangenschap als krijgsgevangene in Irak weer herenigd met zijn familie en wordt als held ontvangen. Daarentegen vertrouwt Carrie Mathison Brody niet. Zij is ervan overtuigd dat Brody is gehersenspoeld door de Iraakse inlichtingendienst en een spion is geworden voor Al Qaida. Ze gaat hem in de gaten houden om volgens haar een terroristische aanslag op Amerikaans grondgebied te voorkomen. De grote vraag is natuurlijk: wie heeft er gelijk?

Waarom ik deze serie zo leuk vind: Ook deze serie vond ik super spannend. Je weet niet wie je moet geloven en wordt helemaal meegenomen in het verhaal. Het onderwerp van de serie sluit aan bij de actualiteit (terrorisme). Wat ik ook tof vond, is dat het spannende en serieuze verhaal over de terroristische dreiging afgewisseld wordt met persoonlijke familie problemen. Dit maakt de serie weer wat luchtiger.

Genres: Politieke serie, Mystery-serie en Thrillerserie.

4. How to get away with murder


Een tijdje terug hebben we ‘How to het away with murder‘ gekeken.

Korte samenvatting: vijf studenten belanden samen met hun advocaat en professor in strafrecht Annalise Keating in een mysterieus moordcomplot. Ze proberen het steeds op te lossen, maar raken hierdoor alleen maar dieper en dieper in de problemen…

Waarom ik deze serie zo leuk vind: Je krijgt een kijkje in alle persoonlijke levens, ziet ethische overwegingen, discussies en komt iedere aflevering weer iets meer te weten over het mysterie. Een aflevering eindigt vervolgens met een spannende plot-twist waardoor je alleen maar verder wilt kijken!

Genres: Misdaadserie, Serie over sociaal drama en Mysterie-Serie.

5. Undercover

Wie kent deze serie niet? Na een legendarisch eerste seizoen, zijn wij uiteraard ook seizoen twee van Undercover gaan volgen. 

Korte samenvatting: Twee undercover agenten Anouk (Kim) en Peter (Bob) gaan undercover (aha) om het vertrouwen te winnen van een van de grootste XTC-producenten ter wereld, Ferry Bouman. De situatie speelt zich af op een camping in Limburg en sluit aan bij de actualiteit (drugsproblematieken in Zuid-Nederland en de grensstreek in België). Lukt het Anouk en Peter om dichterbij te komen? Of worden ze uiteindelijk toch ontdekt?

Waarom ik deze serie zo leuk vind: Ik vind de personages geweldig en ben vooral fan van het typetje en acteerwerk van Elise Schaap (Danielle Bouman in de serie). De personages zijn goed uitgedacht en wat het spannend maakt: bijna iedereen heeft een eigen dubbele agenda. De situaties zijn hierdoor onvoorspelbaar en bloedstollend spannend!

Genres: Misdaadserie, Serie over sociaal drama en Mysterie-Serie.

6. Kalifat

Kalifat bestaat uit 1 seizoen, dat ik in één weekend heb uitgekeken! 😉

Korte samenvatting: Een agent krijgt een tip van een echtgenote over een geplande terreurdaad door de IS in Zweden en gaat dit verder onderzoeken. Ondertussen komt een Zweedse tiener uit een moslimgezin in contact met de wereld van de IS en lijkt beetje bij beetje ingepalmd te worden om naar het IS-walhalla te vertrekken.

Waarom ik deze serie zo leuk vind: De afleveringen zijn van het begin tot het einde spannend, waardoor je de serie in één adem wilt uitkijken. Daarnaast vind ik het tof om door de ogen van een jonge tiener te volgen hoe je langzaam kunt worden geïndoctrineerd. Het lijkt vaak zo onwerkelijk waarom meisjes die in een westerse wereld leven vrijwillig overstappen naar de IS, maar door deze serie krijg je daar toch een beetje inzicht in.

Genres: Zweedse serie, Scandinavische serie en Dramaserie.

7. Casa de Papel


Een grote kans dat je Casa de Papel kent, maar deze moet je dan ook echt gezien hebben!

Korte samenvatting: De Professor organiseert samen met 8 anderen een van de grootste overvallen in de Spaanse geschiedenis. Ze willen de Koninklijke Munt van Spanje overvallen, niet om de buit mee te nemen, maar om extra buit (geld) bij te drukken. Het plan is perfect van te voren uitgezocht, of toch niet?

Waarom ik deze serie zo leuk vind: Het verhaal is anders dan andere series, wat het zo leuk maakt. Het plan dat ze volgen lijkt perfect uitgekiend, waardoor het steeds extra spannend is als iets niet helemaal loopt zoals gepland…

Genres: Spaanse serie en Thrillerserie.

8. Prison Break


Prison break heb ik (nog) niet helemaal uitgekeken, maar het eerste seizoen vond ik erg tof!

Korte samenvatting: Lincoln Burrows zit vanwege de moord op de broer van de vice-president van de Verenigde Staten in de gevangenis en wordt hiervoor geëxecuteerd. Michael Scofield, bouwkundig ingenieur en broer van Lincoln, gelooft niet dat hij schuldig is en laat zichzelf opsluiten in de gevangenis om zijn broer te gaan redden. Hij heeft de uitbraak tot in de puntjes voorbereid. Maar gaat alles volgens zijn plan?

Waarom ik deze serie zo leuk vind: ik vind het een super spannende serie omdat het verhaal zoveel verschillende wendingen heeft die je nooit zou kunnen voorspellen. Iedere keer weer denk je dat het plan mislukt is en dan gebeurt er toch weer iets waardoor het de goede kant op lijkt te gaan. Dat maakt het zo leuk om te kijken!

Genres: Thriller serie, Amerikaanse serie en Actieserie.

9. Dicte


Dicte valt ook onder de categorie ‘Scandinavische 
misdaadseries’, maar onderscheid zich wel van de anderen.

Korte samenvatting: Vaak volg je bij Scandinavische misdaadseries de criminaliteit door de ogen van de recherche, maar bij deze serie zie je de misdrijven voorbijkomen door de ogen van een misdaadjournaliste, Dicte in dit geval. Je wordt meegenomen in het persoonlijke leven van Dicte, die ongewild betrokken raakt bij verschillende criminele zaken.

Waarom ik deze serie zo leuk vind: Zoals ik al beschreef is deze Scandinavische misdaadserie anders dan anderen, wat een leuke afwisseling is. De verhalen zijn spannend en je wordt ook hier weer meenomen in de alledaagse problemen, wat de serie luchtig houdt.

Genres: Misdaad-dramaserie, Serie gebaseerd op een boek en Deense tv-programma’s.

10. The Killing


Ja, ik ben fan van Scandinavische misdaad-/thrillerseries. Ook The Killing vond ik erg tof en staat daarom in dit favorieten lijstje!

Korte samenvatting: The Killing is gebaseerd op de succesvolle Deense televesie serie “Forbrydelsen”. De Deense politievrouw Sarah Lund krijgt een lastige zaak om op te lossen. Een jong meisje Nanna Birk-Larsen wordt vermoord en verkracht gevonden. In de serie word je helemaal meegenomen in het politie-onderzoek. 

Waarom ik deze serie zo leuk vind: Het is een spannende politie serie dat goed is opgebouwd en bestaat uit verschillende verhaallijnen. Je blijft hierdoor steeds weer geboeid!

Genres: Misdaad-dramaserie, Mysterie-serie en Thrillerserie.

Naast bovenstaande 10 misdaad- en thriller series zijn ook een aantal meidenseries echt mijn favoriet!

 

11. Gossip Girl

Als tienermeisje is deze Netflix-serie je waarschijnlijk niet ontgaan: Gossip Girl. Misschien dat ik deze serie ondertussen al twee keer uitgekeken heb. En ja, het zijn in totaal 121 afleveringen…

Korte samenvatting: De serie geeft je een kijkje in de elitaire wereld van de Upper East Side. Een aantal rijke tieners starten bij de Universiteit en komen ieder op hun eigen manier in de problemen (want het blijft natuurlijk een Amerikaanse serie). Op een website wordt elk schandaal uitgebreid belicht. Op deze manier worden roddels binnen no-time verspreid en blijft niemand gespaard. De grote vraag is steeds: wie is het brein achter die website?!

Waarom ik deze serie zo leuk vind: Ik vind het heerlijk om mee te kijken met de allerrijksten van de Upper East Side, om hen te volgen op exclusieve feestjes en in alle (onnodige) drama’s. 

Genres: Serie gebaseerd op een boek, Tienerserie en Dramaserie.

12. Gilmore girls

Ook Girlmore girls is een serie waar ik een tijdje verslaafd aan ben geweest!

Korte samenvatting: In Girlmore girls volg je het leven van de alleenstaande moeder Lorelai Girlmore en haar dochter Rory. Ze wonen in het lieflijke stadje genaamd ‘Stars Hollow’. Rory wordt toegelaten tot een prestigieuze privé-school, maar Lorelai heeft daar eigenlijk helemaal niet het geld voor. Hierdoor wordt ze gedwongen om haar rijke ouders te bellen, waar ze destijds het contact mee verbroken heeft. Haar rijke ouders willen de opleiding van Rory betalen, op voorwaarde dat ze iedere week langskomen om te eten. Hier zijn ze niet blij mee vanwege hun verschillende visies en levensstijlen, maar ze gaan er toch op in. 

Waarom ik deze serie zo leuk vind: ik vind het een heerlijke feelgood serie en tof om te zien dat Rory (toch wel een schattig personage) door zichzelf te zijn, de knapste jongens uit het dorp aan de haak slaat. Daarnaast zijn sommige scenes hilarisch door de grote verschillen tussen Lorelai en haar rijke ouders.

Genres: Romantische dramaserie, Romantische comedyserie en Tienerserie.

13. Pretty little liars

Volgens mij was Pretty Little lairs  mijn eerste Netflix-serie waar ik helemaal verslaafd aan ben geraakt. Ik heb dan ook binnen no-time alle afleveringen gekeken (en ja, dat waren er veel!) Ben je op zoek naar een spannende meidenserie en heb je Pretty Little liars nog niet gezien? Dan zou ik de komende dagen even vrij houden. 😉

Korte samenvatting: Vijf vriendinnen houden een slaapfeestje en één van de vijf meiden verdwijnt spoorloos. Na hun schoolperiode hebben de vriendinnen allemaal een eigen leven, maar er overkomt hun allemaal iets gemeenschappelijks: ze krijgen allen vreemde berichtjes van een persoon die zich ‘A’ noemt. Hij of zij (?) dreigt om de levens van de meiden te ruïneren door geheimen openbaar te maken die eigenlijk Alison allen kan weten. Is ‘A’ hun verdwenen vriendin Alison? Of toch iemand anders?

Waarom ik deze serie zo leuk vind: Ik vind deze serie zo leuk omdat het een combinatie is tussen een spannende thriller- en misdaadserie en een echte meidenserie!

Genres: Dramaserie en misdaadserie.

14. Emily in Paris

Via verschillende sociale mediakanalen zag ik dat Emily in Paris een geweldige serie is. Hoewel ik tegenwoordig niet meer zo snel fan ben van een typische meidenserie, was ik toch wel benieuwd? Wat maakt het dat iedereen hier zo lyrisch over is? Ik vertel het je hieronder want ja, deze behoort ook tot mijn favorietenlijstje!

Korte samenvatting: Het zijn tien afleveringen die gaan over een Amerikaans meisje ‘Emily’, dat gaat werken in hartje Parijs. Hier ontmoet ze allerlei mensen en gaat nátuurlijk het een en ander mis. Met haar zelfvertrouwen bereikt ze steeds weer meer dan de omgeving vooraf had verwacht, waardoor leuke situaties ontstaan.

Waarom ik deze serie zo leuk vind: Ik vind het een heerlijke feelgood serie die perfect is voor bijvoorbeeld een regenachtige zondag! Of op een ander tijdstip, wanneer je de tijd hebt om de tien afleveringen in één keer uit te kijken… 😉 Daarnaast heb ik opeens enorm de behoefte om de stad Parijs te gaan bezoeken. En hoop ik heel erg dat er binnenkort een seizoen 2 komt want het einde was te open, naar mijn mening. (Laten we zeggen dat ik open eindes HAAT… ha-ha).

Genres: romantische dramaserie en romantische comedyserie.

Dit waren ze! Nu weet je ook een beetje welke Netflix-series ik graag kijk. Heb je nog een goede tip ie hier goed bij aansluit? Laat het me dan weten in een reactie onder deze blogpost of onder deze post op mijn Instagram! 🙂

Liefs,
Jip

There are 3 comments for this article
  1. Martin 14 november 2020 17:26

    Zitten goede series tussen!! Homeland, Blacklist, Undercover, Killing, Bron, allemaal gezien!!

  2. Rachel Kromdijk 17 november 2020 21:08

    Emily vond ik een beetje tegenvallen, Pretty Little L. vond ik net zoals The Black List, La casa echt fantastisch! Anna met een E, The Haunted, The Vampire Diaries en Outlander ontbreken nog in je lijstje.. drama.. spanning..liefde.. tranen heerlijk!

  3. Pingback: JIPS weekdagboekje #204: 1,5 meter kerstpakket en surprise avond op afstand! – Jipsanders.com

Geef een reactie