Persoonlijke update over mijn huidige werksituatie.

In dit blogje praat ik je even bij over mijn huidige (werk)situatie. Het fulltime juf zijn was voor 8 weken bedoeld, maar duurt om verschillende redenen wat langer. Het einde van deze periode komt nu zicht, in dit blogje vertel ik je wat ik hiervan vind. Lees je mee?

‘Echter, komt hier nu een einde aan.’

In mei 2020 heb ik de keuze gemaakt om tijdelijk fulltime voor de klas te gaan staan. Allereerst om het personeelstekort op mijn werk op dat moment op te vangen, maar ook om eens te ervaren hoe het is om fulltime voor de klas te staan. Het plan was om dit tot de zomervakantie (dus voor 8 weken) te doen en erna weer terug te gaan naar 3 dagen voor de klas. Door verschillende omstandigheden was er na de zomer nog steeds een personeelstekort en dus besloot ik dit plan weer te verlengen. Echter, komt hier nu een einde aan.

‘Ik heb er geen spijt van dat ik dit toch bijna een heel jaar heb gedaan.’

Dit betekent dat ik tot de kerstvakantie fulltime juf ben en in het nieuwe jaar weer terug ga naar 3 dagen voor de klas. Zou er weer iemand uitvallen in deze onzekere periode, heb ik besloten het dan niet weer op te vangen. Ik ben erachter gekomen dat fulltime voor de klas staan zeker zijn voordelen heeft. (Zo zie ik de kinderen de hele week waardoor ik beter afspraken met ze kan maken en kan ik mijn werk beter verdelen dan wanneer ik maar 3 dagen werk). Daarentegen heb ik ook ervaren dat ik er niet een heel vrolijk persoon van als ik dit 5 dagen doe. Aangezien ik heel veel moeite heb om hierbij mijn energie te verdelen. Toch heb ik er geen spijt van dat ik dit bijna een heel jaar heb gedaan, want ik heb er heel veel van geleerd! Ik vind het lesgeven nog steeds super tof om te doen, maar weet nu wel zeker dat ik naast het juf zijn nog iets anders wil doen.

‘… ik vind het bloggen gewoon te leuk om te laten’.

En mijn blog dan? Ja dat doe ik op dit moment ietsje minder en vooral in de avonden en het weekend. Dit is niet optimaal inderdaad, want als je het bloggen erbij rekent, werk ik nu ongeveer 50 tot 60 uur per week. Maar het einde hiervan is in zicht en ik vind het bloggen gewoon te leuk om te laten. Het scheelt dan ook dat het bloggen voor mij niet zozeer voelt als werk.

Kortom, ik ben dus nog even mega druk. Ik kan ook wel zeggen dat ik té druk ben en dat dat niet goed is, maar het scheelt dat ik mij hiervan bewust ben en het nog maar voor 4 weken is! In de kerstvakantie ga ik even ultiem chillen! Oh, wat heb ik zin om een paar daagjes even helemaal NIETS te hoeven. Ik weet al precies wat ik dan wel ga doen! Lezen, Netflixen, vlogjes kijken, lekkere dingen bakken, spelletjes spelen, puzzelen en slapen, heel veel slapen. YES!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie