JIPS weekdagboek #202: Videoland, vega kapsalon en een spontane halve marathon!

Ik sloot een abonnement af op Videoland voor een heel leuk programma, ontdekte een nieuw assortiment in de supermarkt waar ik heel blij van word, maakte ons favoriet dinerrecept van dit moment én ik liep spontaan een halve marathon! Kijk je weer mee met mijn week in plaatjes? LEUK! Let’s go!

Kopen zonder kijken!

Een tijdje terug keek ik een aflevering van ‘Kopen zonder kijken‘. Een programma waar stellen het kopen van een huis helemaal uit handen geven. Het leek mij niet zo’n leuk programma, want ‘waarom zou je in hemelsnaam een huis kopen zonder te kijken?! Maar ik hoorde er zoveel goede verhalen over, dat ik toch wel benieuwd was geworden. Ik heb één aflevering gekeken en toen… Heb ik een abonnement op Videoland genomen om alle andere afleveringen meteen te kunnen terugkijken! Ha-ha… Ik zou het zelf nooit durven, maar ik vind het heel tof om te zien wat voor minder mooie huizen, in het programma ook wel ‘lelijke eendjes’ genoemd, verbouwd worden tot hele mooie woningen! Heb jij dit programma al eens gezien? Wat vind jij ervan?

Nieuwe Vega vleeswaren van de Appie!

Ook ontdekte ik dat het assortiment van vegan broodbeleg bij de Albert Heijn flink is uitgebreid. Dat vind ik een hele goede ontwikkeling! Ik wilde graag wat producten testen, maar op de zondagmiddag bleek het hele schap al leeg… Alleen de vegan kipfilet en boterhamworst lagen er nog en heb ik meegenomen. Ik zal eerlijk zijn, ik vond dit tegen vallen. Zowel de smaak als voedingswaarden. Maar ik hoor goede verhalen van de andere producten uit het assortiment, hopelijk kan ik deze binnenkort uitproberen!

De dartkamer opruimen!

We hebben in ons appartement een extra slaapkamer, we noemen het de ‘dartkamer’ want darten wordt het meest in deze kamer gedaan. Verder is het vooral een fijne ruimte om spullen even snel neer te zetten. En als je dat een paar keer doet dan staat op een gegeven moment de hele kamer vol… We besloten dat het tijd was om deze kamer echt op te ruimen, want een opgeruimd huis is ook een opgeruimd hoofd! Toch? Toen we het eindresultaat zagen dachten we allebei: waarom hebben we dit niet eerder gedaan?! En nu bijhouden. 😉

Zelfgemaakte kapsalon met (vega) shaorma!

We maakten een kapsalon met vega shoarma en dat is de laatste tijd ons favoriete dinerrecept! We maken deze met de volgende ingrediënten: zoete aardappel, vegan shoarma (wij vinden die van de Appie erg lekker), knoflooksaus, strooikaas, ijsbergsla, komkommer en tomaat.

Allereerst snijden we zoete aardappel in frietjes en marineren we deze met olijfolie, paprikapoeder en zout. Vervolgens schuiven we de frietjes (in een schaal of op een bakplaat) de oven in voor ongeveer een kwartiertje op 220 graden. Ondertussen bakken we de vegan shoarma in een pan. Zijn de frietjes klaar? Dan mengen we deze met de shoarma in een bak en doen we daar een beetje knoflooksaus en wat strooikaas overheen. We schuiven de bak weer terug in de oven voor een paar minuten zodat de kaas gesmolten is. Top het mengsel tot slot met ijsbergsla, komkommer en tomaat en aanvallen maar!

Een spontane halve marathon!

Op de zondagochtend keek ik vanwege de kou toch wel een beetje op tegen de geplande hardloopronde. Na een aantal meters bibberen kreeg ik het gelukkig een beetje warmer. De zon kwam net op en het uitzicht was weer magisch in de Ooijpolder (zie foto). Ik liep steeds lekkerder en besloot een beetje op verkenning te gaan. Ik nam een andere afslag dan normaal, maar kwam vervolgens op een andere plek uit dan ik verwacht had. Toen ik bij 19 kilometers eindelijk weer richting mijn huisje kwam, dacht ik: dan ga ik ook voor een halve marathon! De rest van de dag heb ik met de benen omhoog op de bank gelegen. Ik heb de laatste tijd niet meer heel vaak duurlopen gerend, dus ik ben benieuwd naar de spierpijn morgen…! 😉

Heb jij ook een fijne ronde gelopen dit weekend?

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie