Mijn nieuwe hardloopdoel, een keer wat anders!

Het rennen van een 10 kilometer, een halve óf hele marathon… Dit zijn allemaal hardloopdoelen die ik voorheen heb gesteld. Waarom? Omdat ik het fijn vind om een uitdaging in het vooruitzicht te hebben waar ik naar toe kan trainen. Maar wat is mijn volgend doel? Ik zou het heel tof vinden om bijvoorbeeld nog een internationale marathon te rennen, maar dat zit er door de huidige situatie voorlopig nog even niet in. Om deze reden heb ik een nieuwe hardloopuitdaging bedacht met een ander soort doel. In deze blog vertel ik je er graag meer over!

‘En dus is mijn nieuwe doel niet gericht op afstand, maar op…!’

Zoals je kunt zien waren voorgaande doelen vooral gericht op het behalen van een bepaalde afstand. Toen ik net begon met hardlopen wilde ik heel graag 10 kilometer kunnen rennen zonder tussendoor te moeten stoppen. Toen dat gelukt was, heb ik een halve marathon als doel gesteld en vervolgens (zoals je waarschijnlijk wel voorbij hebt zien komen), ben ik zelfs voor een hele marathon gegaan. Wat ook gelukt is! Ik vond dit mooie uitdagingen, maar hoef niet voor nóg een langere afstand te gaan. En dus is mijn nieuwe doel niet gericht op afstand, maar op tijd!

‘… met een 10 weken hardloopschema…’

Vanaf het weekend van 19 december zal ik gaan starten met een 10 weken hardloopschema om uiteindelijk een zo snel mogelijke 10 kilometer te gaan rennen. Ik weet nog niet voor welke tijd ik precies wil gaan. Mijn PR is nèt onder de 50 minuten, maar dit is wel een heleboel hardloopkilometers geleden…

Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat zijn, aangezien ik heel vaak een hekel heb aan intervallen en enorm kan genieten van rustige duurloopjes. Waarom ik dit doel dan toch gesteld heb? Omdat ik weer zin heb in iets nieuws! Is trainen op tijd toch niets voor mij? Dan ga ik in het voorjaar weer lekker mijn geliefde duurloopjes rennen.

Doe je met mij mee?

Op dit moment ben ik met mijn trainer aan het overleggen hoe we het beste het hardloopschema kunnen gaan inplannen. Ook lijkt het ons leuk om jullie de optie te geven om met mij mee te doen. Ben je net als ik een beetje zoekende naar een hardloopdoel? En heb je al wel vaker een 10 kilometer afstand gelopen? Dan zou ik het heel tof vinden om dit samen te kunnen doen! Ik zal jullie hier snel meer over vertellen! 🙂

Liefs,
Jip

There are 5 comments for this article
 1. Jacquelien 3 december 2020 08:17

  Lijkt me heel leuk om met je mee te doen. Ben benieuwd hoe jij gaat trainen. Misschien heb jij (met je trainer) tips voor ons!

 2. Maudy 3 december 2020 11:04

  Hi Jip!

  Ik ben zelf afgelopen juli begonnen met hardlopen en had, net als jij, als doel 10K lopen zonder te stoppen. Dat is inmiddels gelukt, dus deze uitdaging lijkt me een hele goede!

  Ben benieuwd naar het schema!

 3. Heidi 3 december 2020 15:03

  Haha mooi doel! Hier geldt dus exact t zelfde, en ik zie dat we qua tijden en tempo’s redelijk in de zelfde buurt liggen. Mijn doel is 45min, maar dat hoeft niet binnen een x aantal weken. Ik merk zelf dat ik juist na een werkdag enorm kan genieten van korte intervallen, heerlijk om de werkdag achter je te laten, ff knallen. Herinnert me weer aan de voetbaljaren.

 4. Pingback: Een snelle 10 km in 10 weken: doe jij met me mee?! – Jipsanders.com
 5. Pingback: Over mijn doelen voor 2021. – Jipsanders.com

Geef een reactie