JIPS weekdagboek #203: noise cancelling, kerstboom en lekkerste oliebollen ooit!

Ik kocht een nieuwe toffe (en nu al favoriete) gadget, vierde uitgebreid Sinterklaas met mijn klasje, haalde toch een kerstboom, at de lekkerste oliebollen die ik ooit geproefd heb én sloot af met zondag = frietdag! Kijk je mee naar mijn week in plaatjes? Let’s go!

Noise cancelling koptelefoon!

Het bloggen doe ik vanuit huis en ik merk dat ik regelmatig afgeleid raak door geluiden van bijvoorbeeld de bladblazers buiten of de buren die aan het stofzuigen zijn. Het zijn geen vervelende geluiden, maar toen mijn koptelefoon opeens kapot ging, wist ik wel dat ik een nieuwe mét noise cancelling functie wilde aanschaffen. Ik wachtte even op de Black Friday deal en kocht toen met een flinke korting de WH-1000XM3 van Sony. Wat een tof ding is dit! De geluiden worden gefilterd als je de koptelefoon aan hebt staan en als je je hand op het rechteroorstuk plaatst, hoor je de geluiden wel (handig als iemand even iets wilt zeggen). Ik denk dat ik hier heel veel plezier mee ga hebben!

Pepernoten bakken, pietengym en surprise op school!

Het was afgelopen week een drukke, maar leuke en gezellige week! Op dinsdag vloog de bloem en suiker door de klas tijdens het pepernoten bakken, op woensdag klommen en klauterden we over de hindernissen tijdens de pietengym en op vrijdag verrasten we elkaar met onze zelfgemaakte surprises. Ik vond het supertof om te zien dat de kinderen zoveel moeite hadden gedaan om iets moois voor elkaar te maken! Het waren geslaagde (en voor de juf vermoeiende ha-ha) dagen.

Eerste oliebollen van het jaar!

Zaterdagavond aten we bij mijn schoonvader, die na het avondeten opeens een zak oliebollen tevoorschijn haalde. En wat voor! Ik denk dat ik nog niet eerder zulke lekker oliebollen heb geproefd. Hij had ze afgehaald bij Du Commerce, een horecatentje in het centrum van Nijmegen dat nu oliebollen bakt om nog enige vorm van inkomsten te krijgen. Du Commerce, ik kom binnenkort nog een keer langs!

Kerstboom uitzoeken

Pakjesavond was voorbij en dus was het tijd voor een kerstboom! We hebben dit jaar wel getwijfeld of we er eentje wilden. Omdat we allebei nog geen kerstspullen hebben en afgelopen jaar wel veel geld hebben gestoken in ons nieuwe appartementje. Uiteindelijk vond ik het toch te leuk om niet te laten en besloten we ervoor te gaan. We hebben inmiddels de kerstboom staan met lampjes, nu nog andere leuke versiering scoren om het wat op te pimpen! 😉

Zondag frietdag!

We sloten de week af met een ouderwetse zondag = frietdag. Met mijn favoriete saus appelmoes en vega bitterballen van Piccolino in Nijmegen, YUM!

Fijne nieuwe week!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie