Eetdagboekje december 2020

Ik heb weer eens een eetdagboekje voor jullie bijgehouden! Van mijn heerlijke ontbijtje, tot tussendoortjes en van mijn lunch tot het avondeten (en weer een lekkere snack). Niet om te laten zien wat het ‘beste’ en het ‘meest gezond’ is, maar om je een kijkje te geven in simpele én heerlijke receptjes. Volg niet klakkeloos het eetpatroon van iemand, maar laat je lekker  inspireren! 😉

Maandag

Ontbijt: mijn nieuwe verslaving: een chocolade havermoutje!

Ja, ik eet nog steeds iedere ochtend een warm havermoutje! Dit keer niet met een lepel pindakaas als topping, maar met cacao pindapasta. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat dit mijn nieuwe verslaving is op dit moment. Ik maak bovenstaand ontbijtje alvast klaar in de avond, zodat alle smaken goed kunnen intrekken en ik het in de ochtend alleen nog maar hoef op te warmen. Win-win!

In de avond giet ik 200 ml ongezoete amandelmelk in een pannetje en daar doe ik vervolgens de volgende ingrediënten bij: 50 gram havermout, een handje rozijnen, een snufje kaneel en een banaan in stukjes of plakjes gesneden. In de ochtend zet ik het pannetje op een laag vuur voor een aantal minuutjes, terwijl ik tussendoor blijf roeren. Heeft het mengsel de dikte die ik lekker vind? Dan giet ik het in een leuk schaaltje en maak ik het helemaal af met een eetlepel cacao pindapasta en wat cacaonibs, YUM!

Tussendoortje: plak bananenbrood en een appeltje.

Rond 10:30 uur krijg ik trek en neem ik een plakje bananenbrood (zelf gemaakt volgens dit recept) en een appeltje.

Een half uurtje na het eten van de twee snacks ben ik een rondje van ongeveer 45 minuten gaan hardlopen. Direct bij thuiskomst ben ik onder de douche gesprongen, waarna ik rond 13:30 uur bovenstaande lunch bereid: allereerst rooster ik twee volkoren boterhammen, die ik vervolgens beleg met een laagje hummus, een halve avocado en een gekookt eitje. Als ‘toetje’ kies ik voor twee kontjes van het brood, eentje beleg ik met 100% cacao pindapasta en eentje met 100% pindakaas.

Tussendoortje: koekje van Quaker

Rond 16:00 uur heb ik zin in iets zoets en neem ik twee koekjes van Quaker.

Avondeten: zelfgemaakte soep een vega burger op een half broodje en zoete aardappelpartjes.

In de avond aten we zelfgemaakte soep gemaakt van olijfolie, ui, broccoli en courgette. Het hele recept uitschrijven is niet nodig, want ik kan het in één korte zin omschrijven: bak de groenten in olijfolie voor een paar minuten in een diepe pan, giet hier wat water bij (dit doe ik op gevoel) en pureren maar. Zo simpel is het! We aten hier ieder een vega burger op een half broodje bij en zoete aardappelschijfjes. De zoete aardappelschijfjes kruidde ik met paprikapoeder en zout en bereidde ik in de oven.

Avondsnack: plantaardige kwark met een cookie shotje, gepofte spelt en walnoten.

Tijdens een heerlijk bankhangavondje at ik nog een laatste snack voor het slapen gaan. Een schaaltje plantaardige kwark met gepofte spelt en walnoten om precies te zijn. Om kwark wat meer smaak te geven maak ik vaak gebruik van de ‘flavor shots’ van Personal Protein. Mijn favoriete smaken zijn: ‘cookie’, ‘cheesecake’, ‘caramel‘ en ‘vanilla’.

Leuk dat je hebt meegekeken! Hopelijk heb je er wat inspiratie uit kunnen halen! 😉

Liefs,
Jip

*Deze blogpost bevat geen betaalde samenwerking.

be the first to comment on this article

Geef een reactie