Over mijn doelen voor 2021.

Niet iedereen is fan van goede voornemens, want gedrag kun je nou eenmaal niet zo makkelijk veranderen. Toch ga ik wel goed op zo’n frisse start. Ook heb ik in de decembermaand bewust alles een beetje losgelaten, om nu in het nieuwe jaar weer gemotiveerd te kunnen knallen! Om mijn voornemens duidelijk voor ogen te hebben, schrijf ik deze op als doelen. Ik vertel je graag in deze blogpost wat mijn doelen voor het jaar 2021 zijn, let’s go!

Mijn sportieve doelen:

Stretchen om leniger te worden.
Mijn eerste sportieve doel heeft te maken met mijn lenigheid, of eigenlijk moet ik zeggen mijn houterigheid. Al van kleins af aan was ik de stijve hark van de groep, als we bijvoorbeeld een warming-up deden bij dansles zei de dansjuffrouw: ‘Als je niet met je handen bij de grond komt, pak je je enkels vast.’ En dan kwam ik net verder dan mijn knieën… Ik heb dit nooit erg gevonden, ik was beter in andere dingen.

Maar het afgelopen jaar heb ik wat vaker last van pijntjes en stijfheid in mijn rug. Daarom lijkt mij dit een mooi moment om hier iets mee te doen! Normaal gesproken zou ik niet meteen super fanatiek met een nieuw doel beginnen, want ik ken mezelf en weet dat ik het dan niet lang volhoud, maar na wat onderzoek kwam ik erachter dat je wel echt dagelijks moet stretchen om vooruitgang te zien.  Dus ben ik de afgelopen week al druk bezig geweest op mijn yogamatje. Ik hoop over een aantal weken wel mijn tenen aan te kunnen tikken vanuit een zittende houding met gestrekte benen. En dan van daaruit kijken hoe ik verder kom. Ik zal jullie up to date houden of deze stijve hark uiteindelijk dit doel heeft behaald. 😉

Meer en langere fietsritjes maken.
Naast het hardlopen ben ik het afgelopen jaar begonnen met fietsen op een racefiets. Ik voel me hier echt nog een beginner mee (lees: ik moet nog steeds wennen aan het in- en uitklikken van de pedalen en ga soms nog gillend door de bocht) en kan niet wachten om in het voorjaar weer meer en langere ritjes te gaan maken. Wat ik hier zo leuk aan vind? De vrijheid en het ontdekken van steeds weer nieuwe mooie plekken in de natuur!

Meedoen aan een internationale marathon?
naast mijn snelle 10 kilometer doel aankomend jaar, zou ik het supertof vinden om deel te nemen aan een major marathon in het buitenland, maar ik heb er mijn twijfels over of dat gezien de hele situatie omtrent corona al kan gaan gebeuren aankomend jaar. Als het nog niet kan, is dit doel gelukkig makkelijk door te schuiven naar het jaar erna!

Mijn persoonlijke doelen:

Vaker ‘niks’ doen.
Door de huidige situatie kunnen we niet zo veel en hoewel ik dolgraag een keer uiteten zou willen, merk ik ook dat ik nu veel meer rust ervaar. Ik hoop natuurlijk dat we snel weer meer kunnen doen, maar een stukje van dat ‘niks’ doen neem ik ook graag mee naar aankomend jaar!

Vaker nieuwe recepten koken.
Wanneer de vraag luidt: ‘Wat eten we vanavond?‘ Heb ik de neiging om meteen te kiezen uit slechts een aantal standaard maaltijden. Terwijl ik het zo leuk vind om nieuwe dingen uit te proberen. Daarom wil ik aankomend jaar vaker de keuken induiken om nieuwe recepten te maken (en op te eten natuurlijk)!

Mijn werkgerelateerde doelen:

Meer tijd nemen voor creativiteit (bloggen).
Mijn blog is nog steeds een hobby, maar doordat ik het afgelopen jaar fulltime werkte in het onderwijs had ik hier minder tijd voor. Hierdoor was ik regelmatig zoekende in het maken van content en had ik vaak te weinig tijd om mijn gedachten goed op papier te zetten. Terwijl ideeën juist ontstaan wanneer ik de tijd neem om hierover na te denken. Dit is precies wat ik komend jaar meer wil doen: brainstormen en schrijven maar!

Mij verdiepen in andere functies in het onderwijs.
Tot slot ben ik de laatste tijd meer aan het nadenken over mijn functie binnen het onderwijs. Ik ben bewust gestart als leerkracht omdat ik praktische ervaringen op wilde doen. Nu ik ondertussen alweer 1,5 jaar voor de klas sta, begint het al meer te kriebelen om te kijken wat ik nog verder zou kunnen doen. Ik wil mij hierin gaan verdiepen en gaan uitzoeken welke functies mij nog meer leuk lijken binnen het onderwijs en/of de jeugdzorg.

Dit waren ze! Ik heb vooral heel veel zin in 2021. Ik ben benieuwd, heb jij ook goede voornemens en/of doelen? Zoja, welke? Laat me weten in een reactie! 🙂

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie