Dit zijn mijn favoriete hardloopschoenen!

Hardloopschoenen, ze zijn er in alle soorten en maten. Ik heb er afgelopen jaren veel uit kunnen proberen en deel in deze blog graag mijn favorieten op dit moment! Ieders voeten en persoonlijke voorkeuren zijn natuurlijk anders, maar wie weet kan ik je op weg helpen in jouw zoektocht naar de perfecte hardloopschoen. Benieuwd? Lees dan snel verder!

1. Asics Gel Nimbus

Het hardlopen ben ik gestart op mijn geliefde roze Asics. Door de jaren heen heb ik verschillende modellen van dit merk gehad én versleten. Zo heeft mijn vader ooit de volgende deal met mij gesloten: zou ik de halve marathon in Eindhoven in 2016 onder de 2 uur uitlopen? Dan kreeg ik van hem een nieuw paar Asics! Dat spookte herhaaldelijk door mijn hoofd tijdens het rennen en heeft er ook voor gezorgd dat ik aan het einde nog een geslaagde sprint naar de finish kon maken! 😉

Ik draag nu het liefst de Gel-Nimbus 22 of 23. Waarom? Omdat deze schoen erg veel demping in de zool heeft en daarom erg comfortabel aanvoelt en heerlijk loopt!

2. HOKA ONE ONE BONDI 7

Voor mijn blog werk ik regelmatig samen met sportieve merken om bijvoorbeeld producten te testen. Zo ben ik een tijdje terug in contact gekomen met HOKA ONE ONE. Ik mocht een hardloopschoen uit hun assortiment kiezen om uit te proberen en omdat ik zo graag loop op schoenen met veel demping koos ik voor de ‘Bondi 7’. Na de eerste meters met deze schoen wist ik het al: deze voeg ik toe aan mijn favorieten! De schoen heeft zoveel demping dat ik er zelfs even aan moest wennen, volgens mij ben ik er ook wel een paar centimeter groter mee, haha. Maar ze lopen heerlijk!

Ben je ook fan van veel demping in een hardloopschoen? Dan raad ik je naast de Asics Gel-Nimubs ook de Bondi 7 van HOKA aan!

3. New Balance

Een andere schoen waar ik veel fijne meters op heb gemaakt zijn die van het merk New Balance. Dit zijn meestal wat lichtere schoenen dan bovenstaande modellen, maar sluit bij mij heel fijn aan aan mijn voet. Ik heb specifiek de ‘New Balance FuelCell’ gedragen, maar er zijn ook andere modellen waar ik eerder fijn op gelopen heb. Ik vind New Balance daarom ook een heel fijn merkje voor hardloopschoenen.

4. Asics Metaracer

Naast de wat lompere Asics Gel-Nimbus schoenen, heb ik er ook eentje voor juist de temporondes. De ‘Asics Metaracer’ om precies te zijn, gebruik ik bijvoorbeeld wanneer ik een training ga doen met sprints, tempoblokken en/of intervallen. Deze schoen heeft ook demping in de zool, maar is een stuk lichter en minder lomp dan de eerste twee modellen die ik in deze blog genoemd heb. Kortom, een hele fijne en snelle schoen om te racen!

Tot slot heb ik nog een schoen die ik heel fijn vind om mee te sporten: De Adidas Pulse Boost. Dit zijn in principe ook hardloopschoenen, maar ik vind deze fijn om te gebruiken voor bijvoorbeeld fitness in de sportschool. Het is een heel licht schoentje dat als een soort sok om je voet heen zit. Hierdoor voelt de schoen heel comforabel!

Ben je op zoek naar een nieuwe hardloopschoen? Dan raad ik het je aan om langs te gaan bij een winkel, waar je je kunt laten adviseren en verschillende modellen kunt passen en uitproberen. Want nogmaals, iedereen is (gelukkig) anders!

Heb je na het lezen van deze blog nu nog een vraag? Dan mag je mij deze altijd stellen in een reactie of stuur mij een DM via mijn Instagram @jipsanders. Succes met jouw zoektocht naar de perfecte harloopschoen!

Liefs,
Jip

*Deze blogpost bevat geen betaalde samenwerkingen. Wel heb ik een aantal schoenen uit het rijtje #gekregen.

be the first to comment on this article

Geef een reactie