Eetdagboekje januari 2021

Leuk dat je weer meekijkt naar een nieuw eetdagboekje. Dit keer geef ik je een kijkje in een dag met maaltijden die ik wekelijks, soms wel dagelijks eet. Omdat ik deze voedzaam én heel erg lekker vindt. Lijkt het je leuk om te zien wat ik op een dag zoal eet? Scroll dan snel verder! 🙂

Nog even een kleine side note voordat ik begin: ik ben geen expert in voeding en eet op gevoel. Ik probeer te zorgen voor een ‘gezond’ basis en geniet daarnaast van minder ‘voedzame’ maaltijden. Dit is dus geen voorbeeld van hoe iedereen zou moeten eten en is ook geen voorbeeld van hoe ik iedere dag eet. Want ook iedere dag is anders. Neem andermans eetpatroon niet klakkeloos over, maar haal er wat inspiratie uit en pas het toe op jouw eigen manier Oke, let’s go!

Donderdag

Ontbijt: havermout met banaan, kaneel en rozijnen!

Misschien dat dit jou ondertussen begint te vervelen, want je ziet mijn havermout ontbijtje zeker wekelijks voorbijkomen op mijn Instagram, maar mij verveelt het nog steeds niet! Hier komt ‘ie weer, mijn havermout ontbijt recept: meng 200 ml (ongezoete amandel)melk in een pannetje samen met ongeveer 50 gram havermout, een banaan, een handje rozijnen en een snufje kaneel. Zet het pannetje op een laag vuurtje en roer totdat het mengsel volgens jou de juiste dikte heeft. Laat het vervolgens eventjes afkoelen (daar ben ik soms te ongeduldig voor) en dan kun je genieten van dit lekkere en ook ‘voedzame’ ontbijtje.

Tussendoortje: een reep en mandarijn.

Ik ben een grote ontbijter en heb ook de rest van de ochtend vaak weer snel trek. Om 10:30 uur neem ik een reep van RAWBITE in de smaak ‘Peanut’ en een mandarijn.

Rond 13:00 uur warm ik soep op dat ik nog over had. De pureersoep ‘Wortel en pompoen‘ (van de Appie) is op dit moment mijn favoriet! Deze is super makkelijk te maken (je moet hiervoor wel een staafmixer hebben) en vind ik vooral erg lekker door de toegevoegde kruiden zoals kurkuma en komijn. Ik eet een flinke kom met twee boterhammen die ik beleg met een laagje ‘gegrilde groenten’ hummus (ook van de Appie). Een lekkere lunch met ook nog eens heel veel groentjes, YES!

Tussendoortje: bakje kwark met gepofte spelt, een beetje Cruesli en een handje walnoten.

Aan het einde van de middag krijg ik vaak zoete trek. Ik geef hier vaak aan toe, omdat ik anders in de avond sowieso ga snaaien. Ik kies dan vaak wel voor een ‘verantwoord tussendoortje’. Wat ik hiermee bedoel? Een snack dat ik wel lekker vind én voldoet aan mijn zoete cravings, maar niet super ‘ongezond’ is. Ik vul een schaaltje met plantaardige kwark, doe hier een shotje ‘cookie’ bij (van Personal Protein) samen met een beetje Cruesli, gepofte spelt en walnoten.

Avondeten: pasta pesto met zongedroogde tomaatjes en rucola!

In de avond eten we een flink bord met pasta pesto. Je ziet het niet vaak, maar ik vind wortel erg lekker in een pasta omdat deze de maaltijd wat zoeter maakt. Ook hadden we nog een halve stronk broccoli over die we eraan toevoegden. We maakten de pasta af met een handje rucola en wat zongedroogde tomaatjes.

Avondsnack: rijstwafels met 100% pindakaas en 100% cacaopasta!

Minstens 5 van de 7 avonden eet ik in de avond nog een rijstwafel met 100% pindakaas en/of 100% cacao pindapasta. Met deze verslaving sluit ik mijn dag én eetdagboekje graag af! 😉

Liefs,
Jip

*Deze blogpost bevat geen betaalde samenwerking.

be the first to comment on this article

Geef een reactie