JIPS weekdagboek #208: als juf op de racefiets en interessante documentaire!

Ik startte de week klimmend en klauterend in een Calisthenics park, sprong op mijn racefiets om bij een deel van de kinderen thuis langs te gaan, had een gezellige vrijdagavond met mijn lieve mama, wachtte op de sneeuw én keek een hele interessante documentaire die mij aan het denken heeft gezet. Kijk je mee naar mijn momentjes van afgelopen week? Let’s go!

Klimmen en klauteren!

Ik startte de week klimmend en klauterend in een Calisthenics park in Nijmegen. Samen met een vriendinnetje deed ik verschillende oefeningen met een TRX en weerstandsbanden. Denk aan push-ups, pull-ups, dips, squats, lunges, leg raises, planken ennnn natuurlijk gewoon even klimmen en klauteren! Sport jij wel eens in zo’n park?

Op de racefiets langs alle kinderen thuis!

Helaas is de lockdown weer verlengd en dus hadden de kinderen een aantal nieuwe boekjes nodig om verder in te werken. Deze kon ik vanuit school laten opsturen, maar het was mooi weer en ik zat al de hele dag thuis. Dus koos ik ervoor bij een deel van de kinderen zelf de boekjes te gaan rondbrengen! Zo sprong ik donderdag met een vooraf uitgestippelde route op mijn racefiets om door de regio te crossen. Ik vond dit uiteindelijk zo leuk om te doen! Ik merk ook echt dat ik nieuwe energie heb gekregen van al die vrolijke gezichtjes en enthousiasme over hun honden, katten en hamsters, die ik nu ook allemaal een keertje heb kunnen zien :). (Uiteraard alles op afstand).

Vrijdagavond met mama!

Op vrijdag sprak ik eindelijk weer een keertje af met mijn lieve mama. We wandelden door verschillende wijken in Nijmegen, om haar de mooie plekjes van de stad te laten zien, haalden frietjes af, aten appeltaart en keken onder andere Flikken Maastricht en VT wonen. Dit was een fijne avond.

Interessante documentaire!

Afgelopen week heb ik ook alle 7 afleveringen van de documentaire ‘Klassen‘ gekeken, dat uitgezonden wordt via NPO. Ik vond dit super interessant en raad deze documentaire ook zeker aan aan mensen die werken in het onderwijs. Het geeft je inzicht in de oorzaken en het verloop van de klassenongelijkheid binnen Nederland. Zo worden een aantal kinderen afkomstig uit verschillende omgevingen gevolgd en met elkaar vergeleken, maar ook wordt gekeken naar het thema ‘klassenongelijkheid’ op internationaal vlak.  Naast de interessante inhoud vond ik het ook erg mooi gefilmd en goed ondersteund met muziek. Kortom, een top documentaire met inzichten die ik zeker ga meenemen in mijn handelen als leerkracht.

Eindelijk, sneeuw!

En toen… was daar opeens sneeuw! Oke, ik heb er lang om zitten wachten want terwijl bijna heel Nederland bedekt was met een flinke laag, was er in Nijmegen nog niet veel wits te zien, maar toen het uiteindelijk ging schemeren vielen de vlokjes opeens uit de lucht, yes!

Heb jij ook van de sneeuw kunnen genieten?

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie