Sportdagboekje januari 2021

Om je een kijkje te geven in mijn trainingen heb ik weer een sportdagboekje geschreven. Hierin kun je zien hoe ik het sporten combineer met dagen van rust en herstel. Mijn goede voornemen is om flexibeler te worden, dus naast onderstaande workouts deed ik iedere dag 15 minuutjes stretchoefeningen, (maar daarover later meer). Kijk je mee? Let’s go!

Maandag: krachttraining buiten

Ik begon de week klimmend en klauterend in een Calisthenics park. Samen met een vriendinnetje deed ik verschillende oefeningen met een TRX en weerstandsbanden. Denk aan push-ups, pull-ups, dips, squats, lunges, leg raises, planken ennnn natuurlijk gewoon even klimmen en klauteren! We hadden goed ons best gedaan, want ik heb mezelf 3 dagen amper kunnen bewegen van de spierpijn… Sport jij wel eens in zo’n park?

Dinsdag: hardlopen ‘Give it all you’ve got!’

De dag erna was het tijd voor de eerste hardlooptraining van de week. De naam van de training zegt al genoeg: ‘Give it all you’ve got!‘ Ik liep 40 minuten op een rustig tempo als warming-up en sloot af met 6x sprints! Ik vind het heerlijk om rustig te rennen, maar even knallen aan einde is ook wel lekker. Pff, ik was kapot! En had daardoor ook een voldaan gevoel achteraf.

Woensdag: rustdag

Op woensdag moest ik een dagje de noodopvang bij mij op school verzorgen voor kinderen met ouders met een vitaal beroep of kinderen waarbij het thuis niet lukt om onderwijs te volgen. Als je werkt met kinderen en/of kinderen hebt, weet je dat je op zo’n dag veel in de weer bent. Daarbij deed ik ook nog eens mee met het voetbalpartijtje in de pauze. Kortom, het was een actief hersteldagje! 😉

Donderdag: hardlopen

Vrijdag: rustdag

Naast een fijne wandeling heb ik op vrijdag vooral veel op de bank geluierd. 🙂

Zaterdag: hardlopen

Ik had zin om mijn weekend weer met een fijne ronde te starten! Dit was tevens de laatste hardlooptraining van de week. Vandaag stond er een threshold training op het programma met als doel te ‘leren doseren’. Ik liep 6x tempoblokken van 5 minuten met steeds 1 minuut rustig joggen tussendoor. Het waren uiteindelijk 12 fijne kilometers!

Zondag: thuis krachttraining

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie