6x mijn favoriete recepten met pindakaas!

Vandaag 24 januari 2021, is het de nationale dag van de pindakaas! Ik eet dit het liefste iedere dag en dus lijkt het mij leuk om mijn favoriete recepten met pindakaas voor jullie op een rijtje te zetten. In combinatie met banaan, nootjes en havermout… Ben je ook zo’n fan van pindakaas of gewoon benieuwd? Lees dan snel verder! 😉

1. Warme havermout met een lepel pindakaas!

Nog steeds is dit een ontbijtje waar ik mijn bed voor uit kom: een warm havermoutje met pindakaas!

Ik maak deze als volgt: ik mix 200 ongezoete amandelmelk in een pannetje samen met 50 gram havermout, een snufje kaneel, een handje rozijnen en een banaan in plakjes gesneden. Ik zet het pannetje op een laag vuurtje en roer het mengsel tot het naar mijn mening de juiste dikte heeft. Nu komt het lekkerste van allemaal: maak het ontbijtje af met een handje walnoten ÉN laat een eetlepel pindakaas eroverheen smelten, YUM!

2. Boterham of rijstwafel met pindakaas en banaan

Als (hardloop)ontbijtje of tussendoortje eet ik regelmatig een boterham of rijstwafel met pindakaas en banaan. Voor de afwisseling kun je er ook nog kaneel, speculaaskruiden en/of dadels overheen doen.

3. Havermoutpizza met pindakaas en banaan

Een havermoutpizza met pindakaas als ontbijt vind ik ook erg lekker! Je vindt hier het gehele recept.

4. Ontbijt’sushi’ met pindakaas en banaan

Heb je wel eens een pannenkoek met een laagje pindakaas om een banaan gerold? Ik zeg doen! 😉

5. Bananenbrood met pindakaas

Regelmatig duik ik de keuken in om een bananenbrood te bakken, zodat ik de hele week een lekker en voedzaam tussendoortje heb. Een variant die ik erg lekker vind is… *tromgeroffel* met het ingrediënt pindakaas! Nog een tip: Ik meng de pindakaas niet geheel door het beslag heen, maar smeer er steeds een laagje overheen, proef je de pindakaas veel beter! Klik op deze link om naar het receptje te gaan dat ik gebruik.

6. Mugcake met pindakaas

Wanneer ik een mugcake maak, top ik deze eigenlijk altijd met een lepel pindakaas. Het maakt het gerecht wat smeuïger én smaakvoller. De basis van een mugcake maak ik door een banaan te prakken en in een mok te doen samen met een ei, 20 gram havermout, een handje rozijnen en een snufje bakpoeder en kaneel. Vervolgens zet ik de mok voor ongeveer 2,5 minuut in de magnetron. Zet de mok op z’n kop ét voilà, je kunt de pindakaas eroverheen laten smelten! 😉

Ik ben benieuwd, wat is jouw favoriete recept met pindakaas? Laat het mij weten in een reactie!

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: 50 x feitjes over mij. – Jipsanders.com

Geef een reactie