JIPS weekdagboek #209: spannende podcast en nieuwe recepten!

Geen blue, maar purple monday, een spontane en fijne ronde op de racefiets en een podcast die ik zo spannend vond, dat ik meteen het boek bestelde! Kijk je naar mijn favoriete momentjes van de afgelopen week? Let’s go!

Niet een blue, maar purple monday!

Afgelopen maandag was het voor mij geen blue, maar purple monday. Tijdens de zonsopkomst liep ik over de brug, door toch wel wat zware benen liep ik niet heel lekker, maar dit magische uitzicht maakte dat helemaal goed. Met het voldane gevoel dat ik hiervan kreeg, was ik klaar om met een nieuwe week te beginnen! WAUW, wat was dit mooi.

Nieuwe recepten uitproberen!

Ook hadden we deze week een HelloFresh Box om uit te proberen. Wat ik hier zo fijn aan vond? Het waren heel gevarieerde recepten die ik normaal gesproken niet zo snel zou maken. Niet omdat ik deze niet lekker vind, maar simpelweg omdat ik zelf niet op deze ideeën kom. Zo maakten we pizza op een Libanees platbrood in plaats van een pizzabodem en marineerden we groenten zoals we dat niet eerder hadden gedaan. Wij zijn fan!

Het verhaal van Laura H.

Via Spotify ontdekte ik laatst de podcast ‘Laura H’. Hierbij wordt een waargebeurd verhaal verteld over een Nederlands meisje dat in 2016 naar het Kalifaat van Islamitische Staat reist samen met haar man en twee kinderen. Door de ogen van verschillende personages (Laura zelf, vader, vrienden en familie) wordt verteld hoe het tot deze situatie is gekomen. Ik vond dit verhaal zo interessant dat ik gelijk het boek besteld heb, geschreven door Thomas Rueb. De 538 bladzijdes heb ik nog net niet in één ruk uitgelezen. Een aanrader dus!

Nationale pindakaasdag 2021!

Afgelopen zondag (24 januari) was het Nationale Pindakaasdag! Ik wist tot vorige week niet eens dat deze dag bestond, haha. Maar ik ben fan! Ik ontving twee toffe pindakazen van de pindakaaswinkel, waar ik meteen een lekker ontbijtje mee maakte. Ben je net als ik ook zo fan van pindakaas? Die van de Pindakaaswinkel vind ik zoooo lekker! (#TipvanJip #nospon).

Een spontane ronde op de racefiets.

Afgelopen zondagmiddag scheen het zonnetje heerlijk door de ramen naar binnen. Ik wilde deze dag enkel een wandeling langs de Waal maken, maar door het mooie weer kreeg ik spontaan zin om weer eens op mijn racefiets te springen voor een mooie ronde door de Ooij. Ik had de fiets de laatste tijd wel een aantal keren gebruikt voor wat praktische ritjes, maar een echte ‘snellere’ ronde door de natuur was al een tijdje geleden. Het werd uiteindelijk een hele fijne rit, waardoor ik de rest van de dag een goed humeur had. 🙂

Heb jij dit weekend ook weer van het zonnetje genoten?
Ik wens je een fijne nieuwe week!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie