Mijn ochtendroutine op een doordeweekse dag.

Ik begin er maar meteen mee: ik houd van de ochtend! Natuurlijk lukt het mij niet altijd even gemakkelijk om mijn bed uit te komen, maar over het algemeen heb ik geen moeite met opstaan. Ik vind het leuk en inspirerend om ochtendroutines van anderen te lezen en dacht daarom: laat ik die van mij ook eens delen! Daarnaast geef ik je nog een goede tip die voor mij heel goed werkt om gemakkelijker mijn bed uit te komen. Lees je mee?

‘Het is toch het eerste moment van de dag.’

Op een doordeweekse dag word ik rond 6:40 uur gewekt door de ‘vogeltjeswekker’ oftewel: onze wake-up light. Dat is meteen de tip die ik wil geven. Schrik je net als ik vaak onrustig wakker door het schelle geluid van de wekker op je telefoon? Dan is een wake-up light misschien iets voor jou! (Dit is niet gesponsord, maar werkt gewoon heel goed voor mij). Ik vind het fijn om rustig wakker te worden, het is toch het eerste moment van de dag.

Ik snooze doordeweeks niet, maar spring direct mijn bed uit om mijn kleding aan te doen, wat ik in de avond meestal al klaarleg. Dit scheelt mij eventuele kledingstress en tijd in de ochtend.

Vervolgens ga ik naar de keuken om mijn havermoutje (dat ik ook meestal al in de avond klaarmaak) uit de koelkast te halen en op het vuur te zetten. Ik blijf dit mengsel een aantal minuten goed roeren en maak tussendoor mijn lunch klaar. Ik zet een kop thee voor mezelf en mijn vriend, die meestal rond dezelfde tijd als ik opstaat. Wanneer het havermoutje de juiste dikte heeft, haal ik het pannetje van het vuur af om af te laten koelen.

Terwijl mijn ontbijt afkoelt, doe ik mijn haren en mijn make-up. Ik ben hier ongeveer 5 tot 10 minuutjes bezig.

Mijn favoriete moment van de ochtend!

Iets na 7’en trek ik een sprintje naar de keuken want het is tijd voor mijn favoriete moment van de ochtend: het ontbijt! Als finishing touch doe ik nog een flinke eetlepel pindakaas over mijn warme havermoutje heen. Terwijl ik vanaf de bank geniet van mijn heerlijke ontbijtje met de inmiddels gesmolten pindakaas, kijk ik het NOS-journaal om op de hoogte te blijven van het nieuws. De ene keer blijf ik hierna staren totdat ik het journaal 8 keer heb gezien en uit mijn hoofd ken, de andere keer zet ik nog een kort vlogje op. Ook scroll ik tussendoor even op mijn telefoon. Meestal op Instagram en/of een nieuwssite. Meestal zit ik zo’n kwartiertje op de bank.

Let’s go!

Rond 7:20 uur pak ik mijn spullen in. Denk aan een thermosfles voor de thee, mijn lunch, portemonnee en sleutels. Dan spring ik op mijn fiets om richting werk te gaan: Let’s go!

Iedere ochtend is natuurlijk anders, maar meestal ziet mijn doordeweekse ochtend er zo uit. Ik ben benieuwd: hoe laat sta jij op? En wat vind jij het fijnste moment in de ochtend? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Annemieke 10 februari 2021 18:43

    Hoi
    Je mok is cool. Waar heb je die vandaan?

Geef een reactie