Dit zijn mijn PR’s op een rij!

Over ongeveer twee weken zal ik een poging doen om mijn Personal Record te verbreken op de 10 kilometer. Het leek mij leuk om niet alleen voor jullie, maar ook voor mezelf een overzichtje te hebben van al mijn PR’s tot nu toe. Hoewel ik het hele proces van het trainen en de adrenaline van het meedoen aan een wedstrijd leuker en belangrijker vind dan mijn uiteindelijke eindtijd, ben ik daar toch mee bezig. Waarom? Ik vind het fijn om naar een specifiek doel toe te trainen en blijf daardoor gemotiveerd. Kijk je mee? 

Mijn PR op de 10 km:

Ik heb nog niet eerder een zo snel mogelijke 5 kilometer gelopen. Hier heb ik dan ook nog geen PR op gelopen, maar wie weet wel leuk om eens te doen. Wel heb ik in 2018 in Eindhoven eens een 10 kilometer gelopen in 00:49:15 (tempo: 4:55). Ik was hier extra blij mee, omdat ik nét onder de 50 minuten was gedoken. Wel hoop ik over ruim 2 weken deze tijd te verbreken!

Mijn PR op de 15 km:

In datzelfde jaar liep ik een snelste tijd op de 15 kilometer. Dit deed ik tijdens de Zevenheuvelenloop van 2018. Mijn precieze eindtijd? Dat was 1:13:35 (tempo: 4:54)! Dit was twee minuten sneller dan het jaar daarvoor. Deze afstand heb ik pas 2 keer gelopen, dus hopelijk kan de Zevenheuvelenloop in 2021 doorgaan en kan ik een poging doen weer onder deze tijd te komen! 🙂

Mijn PR op de halve marathon (21.1 km):

Vervolgens liep ik in het voorjaar van 2019 mijn snelste tijd op de halve marathon. Ik was in deze periode al aan het trainen voor mijn eerste marathon en zat lekker in de hardloopflow! In Utrecht rende ik destijds op de 21.1 km een tijd van 1:48:17 (tempo: 5:07). Ik had nog niet eerder zo’n ‘lange afstand’ zo ‘snel’ gelopen. Daar komt nog bij dat deze wedstrijd wat ‘chaotisch’ was (op zijn zachts gezegd). Veel deelnemers waren door onduidelijkheid over de route verkeerd gelopen. Bij mij viel het gelukkig mee, wel had ik ongeveer 500 meter te ver gerend, maar deze tijd had dus nog sneller gekund. :).

Mijn PR op de hele marathon (42.2 km)!

Een aantal maanden later, eind september 2019 liep ik in Berlijn mijn snelste tijd op de marathon. Dit was mijn eerste (en is ook nog steeds mijn enige officiële) gelopen marathon. Hierdoor vond ik het heel lastig om in te schatten welk tempo ik nou 42.2 kilometers kon volhouden. Uiteindelijk liep ik heel constant een tempo van 5:30 uur, waardoor ik deze marathon uiteindelijk finishte binnen de 4 uur! (3:57:15 om precies te zijn). Mijn doel van deze eerste marathon was ‘hem uitlopen’, maar stiekem was ik ook wel heel blij dat het mij onder de 4 uur gelukt was!

Al met al, ben ik heel blij met mijn PR’s tot nu toe, maar denk ik ook zeker dat ik mijn tijden op vrijwel alle afstanden nog kan verbeteren. Ik hoop dan ook heel erg dat de hardloopwedstrijden binnenkort georganiseerd kunnen worden!

Wat zijn jouw PR’s? Ben je daar tevreden mee? Laat het me weten in een reactie! 🙂

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie