JIPS weekdagboek #212: verrassing valentijnsdiner & vakantie!

Een dik pak sneeuw en helder zonnetje, wat een heerlijke dagen hebben we achter de rug!  Ervaarde ik hier een wintersportgevoel? Daar moet ik nog achter gaan komen… Wat ik wel weet, is dat de knutselopdracht die ik bedacht geslaagd was, evenals mijn verrassing valentijnsdiner! 😉 Kijk je weer mee naar mijn favoriete momentjes van de afgelopen week? Let’s go!

Wintersportgevoel?

In 2019 heb ik het uitgesproken: volgend jaar wil ik op wintersport! Ik heb nog nooit eerder geskied of gesnowboard, maar ben er wel erg benieuwd naar! Ook naar de hele sfeer op zo’n wintersportvakantie. Helaas konden de reizen het afgelopen jaar niet doorgaan en ook nu zit dat er helaas nog niet in. Wel kreeg ik afgelopen dagen door de mooie witte laag sneeuw en het heldere zonnetje een beetje het gevoel alsof ik op een wintersportvakantie was, hopelijk kan ik dit snel gaat uitproberen!

Een geslaagde knutselopdracht!

De eerste week school na een lange tijd van thuiszitten, stond vooral in het teken van ‘gezelligheid en leuke activiteiten doen samen’. Natuurlijk is wel geoefend met rekenen, taal en spelling, maar de afgelopen week heb ik ook veel leuke andere dingen gedaan met de kids. Zo zijn de kinderen tientallen keren met de slee van de berg afgegleden en hebben we met de klas samen de berg nagemaakt. Inclusief skilift, traumahelikopter, pistebuddy en sneeuwhotel voor alle reizigers. De knutselopdracht was bedoeld voor een uurtje, maar de kinderen zijn er met zijn allen wel drie hele middagen mee bezig geweest. Conclusie: afgelopen eerste dagen voor de klas waren voor deze juf weer een succes! 🙂

Een verrassing valentijnsdiner!

Afgelopen weekend was het Valentijnsdag. Hoewel we daar niet al te veel aandacht aan schenken, vinden we het vaak wel een mooi moment om weer lekker te gaan eten. Ik besloot dit jaar een verrassingsmenu te maken voor mijn vriend. Niet heel erg culinair, maar wel iets waar ik natuurlijk ook zelf erg veel zin in had. Het werden uiteindelijk de volgende 3 gangen: Nacho’s als vooraf(je), een hartjespizza met Vega shoarma als hoofdgerecht een een mega brownie als toetje. Gelukkig had ik te veel gemaakt, dus konden we er de dag erna ook nog van genieten… 😉

Fijne thresholdtraining!

Naast de nacho’s, pizza en brownie hadden we ook genoten van wijntjes en whiskey, om deze reden had ik niet heel erg veel vertrouwen in mijn thresholdtraining van de zondagochtend, maar tot mijn verbazing liep ik heerlijk! Ik haalde mijn tempo’s redelijk gemakkelijk en voelde me gelukkig weer helemaal fit toen ik thuiskwam,  yes!

Vakantie-modus: AAN!

Het voelt een beetje gek om te zeggen, maar ik was wel aan een weekje vakantie toe. Door het online lesgeven de afgelopen weken had ik continue het gevoel dat ik ‘AAN’ stond. Ik had dan wel iets minder te doen dan normaal, maar moest wel altijd bereikbaar zijn. Dit zorgde stiekem voor meer onrust dan ik dacht. En dus heb ik er heel erg zin in om een weekje ‘rustig aan’ te doen. Weinig telefoon en veel boeken en Netflix. Nu staat mijn vakantie-modus AAN. 😉

Wat was jouw favoriete momentje van de afgelopen week? Laat het mij weten in een reactie! 🙂

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie