In 10 weken een snelle 10 km #4: Ben ik er klaar voor?

10 weken lang heb ik toegewerkt naar aankomend weekend. Nadat ik wekelijks heuvelsprints, thresholdtrainingen en rustige herstelloopjes heb gedaan, zal ik dit weekend een poging gaan wagen om mijn 10 kilometer tijd te verbeteren. In deze blogpost blik ik terug op mijn trainingen van de afgelopen weken, deel ik of ik er wel klaar voor ben en vertel ik over mijn plan qua tempo en route. Lees je mee? Let’s go!

‘… niet altijd lekker met mijn rug’.

Helaas heb ik de afgelopen periode wat meer last van mijn rug. Ik ben hiervoor onder behandeling van een fysio en ik heb momenteel gelukkig alweer een stuk minder klachten, maar het ging de laatste weken niet altijd zoals ik zou willen. Waarschijnlijk is het een combinatie van eerder (mildere) klachten en het feit dat ik veel meer achter mijn laptop zit dan voorheen (#thuiswerken). Op zich gaat het nu weer prima, maar ik heb mij de afgelopen weken misschien niet 100% kunnen geven tijdens trainingen. Of dat ook invloed heeft op mijn run aankomend weekend kan ik natuurlijk niet zeggen, we gaan het zien.

‘…die witte laag sneeuw en snijdende temperaturen’.

Toen net mijn rug een beetje beter voelde, besloot het winterse weer zich nog even te laten zien. Ik heb mijn ogen uitgekeken en mij ook goed vermaakt in de sneeuw, maar deze witte week was niet heel erg helpend voor mijn hardlooptrainingen. Zo heb ik tijdens een aantal trainingen meer geglibberd dan gerend en kwam mijn hardloopmotivatie ook even in een dipje.

Ben ik er klaar voor?

Zoals je in mijn vorige updates kunt lezen, is mijn doel om 10 kilometer onder de 48 minuten te rennen. Mijn PR staat nu op 49 minuten en 15 seconden, als ik daar onder kan duiken ben ik eigenlijk al blij. Als ik eerlijk ben, weet ik door alle omstandigheden nog niet zo zeker of dit gaat lukken. Maar zoals mijn papa en mama zouden zeggen: meer dan je best kun je niet doen! 😉 Wie weet gaat het wel heel ‘gemakkelijk’.

Mijn plan

Ik heb al een route bedacht waarbij ik geen stoplichten tegen kom en waarbij de kans klein is dat ik last heb van het verkeer. Ook heb ik erover nagedacht om zo veel mogelijk lange steile hellingen en trappen te ontwijken, wat best lastig is in Nijmegen… Daarnaast heb ik met mijn trainer Michael Beuwer overlegd over het tempo. Ik ga de eerste kilometers starten op een tempo van 4:48 vanuit daar ga ik kijken hoe ik mij voel en hoop ik nog wat te versnellen.

Aanstaande zaterdag 27 februari zal ik om 10:30 uur starten met mijn run. Hopelijk ben ik om 11:17:59 klaar! 😉 Ik zal jullie op de hoogte door middel van stories op mijn Instagram. Voor alle deelnemers die ook gaan lopen: SUCCES!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie