JIPS weekdagboek #215: kroketburger en sunrise run!

Van zelfgebakken pitabroodjes tot een nieuw ontdekte Netflix-serie en van een broodje kroketburger tot eindelijk weer een lange duurloop. Kijk je mee naar een aantal fijne momentjes van mijn afgelopen week? Let’s go!

Zelfgebakken pitabroodjes!

Afgelopen week maakte ik zelf pitabroodjes en dat bleek makkelijker en lekkerder dan gedacht! Het enige nadeel is dat ik nu nooit meer kant en klare pitabroodjes van de supermarkt wil… We vulden de broodjes met vegan shoarma, ui, paprika, komkommer, ijsbergsla en een scheutje knoflooksaus en dat was zeker een aanrader! (Pssst! Ik gebruikte dit recept van Rutger Bakt alleen in plaats van ras el hanout en koriander voegde ik Italiaanse kruiden toe).

Nieuw ontdekte Netflix-serie: New Amsterdam!

Ook hebben we weer een nieuwe serie ontdekt: New Amsterdam! Ik ben deze serie gaan kijken door de hoofdrolspeler Ryan Eggold (maar voor mij nog steeds Tom Keen #Blacklist). De serie speelt zich af in een van de oudste openbare ziekenhuizen van Amerika, genaamd: New Amsterdam. Je ziet hoe de nieuwe medische directeur van het ziekenhuis (Dr. Max) de beste zorg probeert te geven aan zijn patiënten. Hierbij denkt hij niet altijd aan het ziekenhuisbeleid en/of -protocol… Waardoor leuke, minder leuke en spannende dingen gebeuren!

De Sunrise run!

Ik liep de afgelopen week ook weer een rondje tijdens de zonsopkomst, WAUW! Dit uitzicht blijft voor mij iedere keer weer magisch.

Op fietsavontuur (50+ km) met het vriendje !

Ook maakte ik weer eens een lange ronde op mijn racefiets, samen met mijn vriend! Het was heerlijk weer en we hebben weer mooie fietspaden ontdekt.

Een broodje kroketburger!

Er is weer een nieuwe plantaardige optie in de supermarkt! Namelijk: de plantaardige kroketburger (van Vivera). Als ‘kroketliefhebber’ moest ik deze natuurlijk meteen uitproberen. Ik deed ‘m in een afgebakken broodje en vond dit erg lekker. We hadden de burger in de oven gebakken, maar deze wordt denk ik meer knapperig als je ‘m in de pan bereid. Dat is dus nog even uitproberen.

Eindelijk weer een lange duurloop (mét zon)!

Waar ik de hele week naar uit gekeken had? (Naast een gezellige borrel met vrienden) naar een rustige duurloop in mijn eentje! De afgelopen weken heb ik getraind aan de hand van een hardloopschema. Dat werkte voor mij heel goed, maar nu het lenteweer om de hoek kwam kijken, kreeg ik ook weer kriebels om gewoon lekker op gevoel op pad te gaan. Zonder na te denken over welk tempo ik moest rennen of welke interval ik moest halen. Ik liep een fijne ronde van 17 kilometers door de Ooij en pakte uiteindelijk op de terugweg ook nog een aantal hoogtemeters in Beek!

Heb jij een fijne week gehad?

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie