Sportdagboekje maart 2021

Vorige week maakte ik 112 kilometers of de fiets en liep ik 23 kilometers. In dit blogje deel ik hoe ik het sporten combineerde met mijn werkdagen. Ik werk (bloggen) op dit moment 2 dagen in de week vanuit huis (maandag + dinsdag) en ik sta 3 dagen voor de klas (woensdag, donderdag + vrijdag). Als ik thuiswerk ben ik logischerwijs meer flexibel qua tijd. In deze blogpost zie je hoe ik om mijn werkdagen in het onderwijs heen kan plannen om lekker te blijven sporten. 🙂 Kijk je mee? Let’s go!

Maandag: Fietsen 32 km

Vorige week begon zonnig en na een hele dag blogjes typen achter mijn laptop had ik zin in wat frisse lucht. Ik sprong op mijn racefiets en maakte een ronde van 32 kilometers door de Ooij. Mijn fietsdoel is op dit moment lekker meters maken, ik ben deze rondjes dus niet heel erg bezig met het behalen van een bepaald tempo.

Dinsdag: hardlopen 6 km + fietsen 50 km

Dinsdag werd uiteindelijk een hele sportieve dag. In de ochtend deed ik mee aan de Sunrise Run in samenwerking met ‘All4running’. Tegelijk met andere deelnemers liep ik een rondje tijdens de zonsopkomst, 6 mooie kilometers op precies te zijn!

Vervolgens vroeg mijn vriend in de middag om samen een lange fietsrit te maken. Ik had al gelopen, maar kon dit aanbod niet weigeren en dus sprong ik weer op de fiets. We maakten een ronde van ruim 50 kilometer door onder andere Nijmegen, Malden, Mook, Milsbeek en uiteindelijk een stukje door Duitsland! Ook weer zonder te letten op de tijd.

Woensdag: rustdag

Op woensdag stond ik weer voor de klas. Ik plande met opzet een rustdag in, omdat ik de maandag en dinsdag ervoor zo lekker gesport had. Rust en herstel is minstens net zo belangrijk als de trainingen!

Donderdag: rustdag

Vrijdag: rustdag

Ook vrijdag werd uiteindelijk een rustdag. Ik had een fijne dag als juf met de kinderen, maar was GESLOOPT toen ik eenmaal thuiskwam. En dus deed ik deze avond niets meer dan op de bank hangen… 😉

Zaterdag: hardlopen 17 km

Het bankhangavondje had mij goed gedaan! Want zaterdagochtend had ik weer helemaal zin om op pad te gaan. Na 10 weken lang trainen voor een nieuwe PR op de 10 km, kon ik eindelijk weer een duurloopje op mijn gemak lopen. Iets wat ik stiekem wel een beetje gemist had. Na een uitgebreid ontbijt en twee uurtjes op de bank vertrok ik richting de Ooij. Ik liep uiteindelijk 17 kilometers op mijn gemak en pakte in Beek ook nog wat hoogtemeters mee!

Zondag: fietsen 30 km

Deze zondagmiddag brak de zon door en kon ik het (weer) niet laten. De weersvoorspellingen voor de komende week zagen er niet best uit (lees: alleen maar regen) en dus besloot ik nog maar even te genieten van het zonnetje. Ik maakte uiteindelijk 30 nog best wel fijne meters en heb voor mijn gevoel mijn benen weer wat los kunnen trappen.

Zo kwam de teller op het einde van deze week uit op: 112 fietskilometers en 23 hardloopkilometers. Het was een heerlijke sportieve week, waarbij ik veel heb gesport op gevoel. Dus even geen tempo’s en schema, maar verdwalen in gedachten en zien waar ik uit kom, yes!

Heb jij ook een fijne sportieve week gehad?

Liefs,
Jip

 

be the first to comment on this article

Geef een reactie