Over mijn medalbook!

Samen met mijn hardloopvriendin, heb ik de afgelopen tijd heel wat uren doorgebracht aan de keukentafel met knutselspullen zoals stiften, scharen, lijm en kleurpotloden. Nu in de coronatijd was het het perfecte moment om ons medalbook eens bij te werken! En ik moet zeggen, ik vind het resultaat heel tof en deel deze daarom graag met jullie! Wie weet brengt het jou wel op het idee om ook een medalbook te gaan bijhouden! 🙂 

Wat is een medalbook?

Ik weet eigenlijk niet eens of het een officieel woord is, maar ik heb het eerder eens bij iemand voorbij zien komen: een medalbook. Het is een plakboek van alle (hardloop)wedstrijden, inclusief wedstrijdverslagen, foto’s en eindtijden. Je zou naast hardloopwedstrijden natuurlijk ook andere soort wedstrijden kunnen bijhouden.

Waarom houd ik een medalbook bij?

In 2015 ben ik ooit met een vriendin begonnen met hardlopen. Nu 6 jaar later, hebben we heel wat kilometers samen gerend en daardoor ook oneindig veel kunnen kletsen. Van onze eerste 10 kilometer run in Amsterdam in 2015 tot aan onze eigen marathon het afgelopen jaar. Kortom, het is een boek vol herinneringen en overwinningen.

Daarnaast geeft het mij een beeld wat ik op het gebied van hardlopen het afgelopen jaar bereikt heb. Als ik bijvoorbeeld terugkijk naar foto’s van mijn eerste halve marathon in 2015, komt weer helemaal het gevoel naar boven van hoe ver ik een afstand van 21.1 kilometers vond. Terwijl we dat nu samen regelmatig op een zondagmorgen rennen als training…

Zo ziet mijn medalbook eruit:

Ik heb het plakboek gekocht bij een plaatselijke boekenwinkel in Nijmegen. Het is A4 formaat met dikke bladzijdes zonder lijnen of tekst. De kaft en eerste bladzijde van het boek heb ik versierd met mijn allerbeste teken- en knutselkunsten!

Vervolgens heb ik een overzicht gemaakt met alle wedstrijden die ik tot nu toe gelopen heb. Van 2015 tot nu. Daarbij heb ik de afstand, datum en tijd gezet, zodat ik ook hier een leuk overzicht van heb.

Dan komen steeds per jaar mijn gelopen hardloopwedstrijden. Wat ik zelf heel leuk vind, is dat ik vanaf mijn eerste hardloopwedstrijd een verslagje heb geschreven. Deze heb ik geprint en met foto’s en verschillende tekeningetjes op volgorde in het boek geplakt. Wellicht dat ik ook nog mijn rugnummers erin ga plakken.

Op deze manier kan ik zo af en toe terug blikken op al mijn/onze hardloopherinneringen! Wie weet vind je dit ook leuk, dan heb je weer wat te doen de komende week… 😉

Ik ben benieuwd, heb jij ook wel eens een plakboek gemaakt?

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie