Ik daag je uit! #hardloopchallenge

Ik heb een nieuwe hardloopchallenge bedacht die er wellicht voor kan zorgen dat je het hardlopen dit keer eindelijk zal volhouden! Doe jij met me mee? In deze blog vertel ik je er meer over, let’s go!

‘Zorg dat het hardlopen een gewoonte wordt!’

Vaak krijg ik de vraag hoe ik het hardlopen volhoud, óók in drukkere tijden. Naast een aantal tips zoals goed je workouts inplannen, doorzettingsvermogen en jezelf achteraf belonen, benoem ik ook altijd het volgende (en naar mijn mening het belangrijkste) punt: zorg dat het hardlopen voor jou een gewoonte wordt!

‘Klinkt inderdaad simpel, maar…’

Hoe ik dat heb gedaan? Door iedere week consistent een X aantal rondjes te hardlopen. Klinkt inderdaad simpel, maar ook in drukkere tijden is het belangrijk dat je tóch even de deur uit gaat. Het maakt niet uit of dit nu 2,3 of 4 rondjes per week zijn en of je voor een korte of langere ronde gaat. Als je maar voor een tijdje consistent blijft lopen. Hierbij is het wel erg belangrijk dat je van te voren goed bedenkt hoeveel rondjes per week voor jou haalbaar en realistisch is, qua tijd en conditie. Sport je bijvoorbeeld nog niet zoveel? Dan is het slimmer om met twee rondjes per week te beginnen dan vier keer per week. Je kunt het na een tijdje natuurlijk altijd nog uitbreiden.

Ik ga gewoon. punt.

Door consistent een aantal rondjes per week te gaan lopen, maak je van hardlopen een gewoonte en dus is er een grotere kans dat je het volhoudt. Want de vraag is dan niet ‘Zal ik vandaag gaan hardlopen?’, Maar ‘Wanneer zal ik vandaag de deur uit gaan?‘ Ik had voorheen ook moeite om het hardlopen vol te houden (en vond er in het begin zelfs niets aan). Sinds ik het lopen in mijn routine heb verwerkt, heb ik meer energie om te genieten van mijn rondjes. Geen urenlang getwijfel getwijfel meer en eindeloze excuses. Ik ga gewoon. punt.

Ik daag je uit!

Het is ondertussen (gelukkig) alweer lente, de dagen worden langer en het zonnetje laat zich (hopelijk) vaker zien. Een perfecte timing om het hardlopen op te pakken! Ik daag je uit om de komende 2 maanden iedere week CONSISTENT een X aantal rondjes hard te lopen, die jij van te voren vaststelt. En tuurlijk komt het een keertje voor dat je je bijvoorbeeld niet helemaal top voelt of dat je toch meer werk hebt liggen dan je vooraf dacht, maar een rondje overslaan is nu eerder een uitzondering dan een gewoonte.

Doe je mee? Laat dan in een reactie onder deze Instagrampost weten hoeveel rondjes jij vanaf nu per week gaat rennen. Als je het leuk vindt, mag je mij taggen jouw hardloopfoto’s en/of gebruik de hashtag #hardlopenmetjip dan kan ik jullie hardloopproces ook volgen. (Psst! Ik ga voor 2x hardlopen en 2x fietsen).

Let’s do this! 🙂

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie