JIPS weekdagboek #219: Op (fiets)avontuur in Noord-Holland!

We overnachtten in een heel tof Airbnb met een rustgevend uitzicht en het lekkerste paasontbijt ooit, ontdekten met onze racefiets meer dan 15 dorpen en steden in Noord-Holland, fietsten op zondag zelfs 100 km om de zee te kunnen zien en deden een stadswandeling in Haarlem. Kijk je mee naar mijn favoriete momentjes van afgelopen (paas)week(end). Let’s go!

Onze geweldige slaapplaats:

Het gehele paasweekend waren mijn vriend en ik te vinden in Middelie, een plaatsje in Noord-Holland. Via Airbnb hadden we hier een hele toffe slaapplek gevonden. Ons plekje was omringd door weilanden, waar de gehele dag lammetjes en andere dieren te zien waren. Ik vond het heerlijk rustgevend om hier naar te kijken en om even te ontsnappen aan de stad.

Uitgebreid ontbijt!

De gastvrouw van dit Airbnb woonde ook op het erf en bracht ons iedere ochtend een uitgebreid ontbijt. Alles was lokaal en vers bereid en iedere dag werden we weer verrast. De ene keer met een vers stuk suikerbrood, de andere dag met een heerlijke croissant van de bakker en de laatste dag met een zelfgebakken citroentaartje. Conclusie: ik heb nog niet eerder zo’n lekker paasontbijt gehad!

De standswandeling in Haarlem

Het plan voor dit weekend was om de omgeving te verkennen en dat deden we onder andere door een stadswandeling. Misschien ken je dit concept al wel. ‘De Stadswandeling’ is een relatief nieuw concept dat in verschillende steden in Nederland wordt aangeboden. Je koopt vooraf een ticket en ontvangt dan een route langs allerlei lokale horecaondernemers, waar je met een deal steeds een hapje of drankje kunt scoren. Op deze manier ontdek je de stad én steun je de lokale ondernemers. Win-win! Je kunt natuurlijk ook zelf door de stad lopen, maar wij vonden dit een handige manier om echt de leuke plekjes te ontdekken.

Mijn eerste 100 km rit op de fiets!

We sloten de week af met een lange fietsrit. We crossten heel Noord-Holland door om een blik te werpen op de zee en te fietsen door het duinlandschap. De heenweg hadden we wind tegen, waardoor ik na 50 kilometer even niet wist of ik genoeg energie over zou hebben om ook weer terug te kunnen fietsen, maar het zien van de zee gaf mij uiteindelijk nieuwe energie én met de wind in de rug op de terugweg kon ik nog lachend thuiskomen. Mijn eerste 100 km is een feit en wat voor eentje! We ontdekten uiteindelijk meer dan 15 dorpen en steden waar ik nog niet eerder was geweest, kortom het was een geslaagd weekend!

Wat heb jij het paasweekend gedaan? Laat het mij weten in een reactie!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie