Project leniger worden #3: Deze maand ging niet zo goed…

Hoe trots ik was dat ik mijn goede voornemens niet na 3 weken al de prullenbak in had gegooid, is het deze maand toch een beetje misgegaan… MAAR ik zie deze update weer even als een wake-up call. Komende maand ga ik er weer fanatiek mee aan de slag! Hoe? Dat vertel ik je in deze blog. 🙂 Lees je mee?

‘… Soms 3 tot 4 dagen achter elkaar niet…’

In mijn vorige updates vertelde ik dat ik begonnen ben met mijn project om ‘leniger te worden‘ door dagelijks een kwartiertje te stretchen. Ik ging op zoek naar verschillende soorten oefeningen en vond een fijne routine waar ik mee aan de slag kon. Dat ging heel goed. In januari stretchte ik zelfs iedere dag. In februari zeker om de dag en nu in maart tja… soms maar 3 of 4 dagen achter elkaar niet. Ik merk wel dat ik nu op een punt ben gekomen om het weer fanatiek op te pakken. Want was ik eenmaal bezig met de oefeningen? Dan voelde ik mij juist heel fijn!

Kortom, het is mijn zwakke plek.

Een reden waarom ik het deze maand minder fanatiek heb gedaan is dat ik op dit moment onder behandeling ben bij een fysio voor mijn middenrugklachten, zoals ik al eerder vertelde is dit ook een reden waarom ik het stretchen meer wil doen. Al een aantal jaren heb ik op sommige momenten last van een zeurende pijn in mijn rug. Word ik ziek? Dan krijg ik op deze plek ook als eerste spierpijn. Heb ik slecht geslapen? Dan voel ik dat op die plek in mijn rug. Kortom, het is mijn zwakke plek. Van de fysio ‘moet’ ik 3 keer in de week een aantal oefeningen doen. Ik merk dat het dan teveel is om daarnaast ook nog  15 minuten te stretchen…

Zo ga ik het weer oppakken!

Hoe ik het weer ga oppakken? Door weer heel concreet een afstreepkalender te maken en op te hangen op een plek waar ik vaak langskom, in mijn geval in de woonkamer. Iedere keer als ik gestretcht heb, kruis ik de dag af. Naast dat ik op deze manier inzicht heb in welke dagen ik al wel of niet gestretcht heb, motiveert het mij waarschijnlijk om vaker te stretchen.

Zie hieronder de afstreepkalender die ik voor mezelf heb gemaakt:

Nu is het een kwestie van het weer gaan doen. Ook deze blog is weer een stok achter de deur, let’s go! Wie doet er nog steeds met mij mee?

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie