Mijn Morning Run routine.

Als je mij langer volgt dan vandaag dan weet je dit waarschijnlijk al, maar ik ben een ochtendloper. Er is een grote kans dat ik de rest van de dag een stuk vrolijker, energieker én productiever ben na een Morning Run. Het liefst een mét een ochtendzonnetje en fluitende vogels, om vervolgens onder de douche te springen, een tweede ontbijtje te eten en met een fris en voldaan gevoel aan mijn dag te beginnen. Hoe een ochtend met een Morning Run er voor mij uitziet? Ik vertel het je in deze blog. Let’s go!

‘… Sta ik meestal rond 6:45 uur op.’

Op een doordeweekse dag dat ik niet voor de klas hoef te staan, maar thuis voor mezelf werk, sta ik meestal rond 6:45 uur op. Ik heb niet altijd zin om te gaan hardlopen en kan hier ’s avonds ook echt tegenop kijken, maar gelukkig weet ik dat ik mij er uiteindelijk fijner door voel en dus probeer ik in de ochtend zo weinig mogelijk na te denken en zo snel mogelijk de deur uit te gaan!

‘… Stap ik rond 7:00 uur uit bed.’

Na een kwartiertje spelen op mijn telefoon, stap ik rond 7:00 uur uit bed. Ook check ik na het wakker worden altijd even het weer, zodat ik weet welke hardloopoutfit ik het beste kan aantrekken. Ik maak een keuze en trek de hardloopoutfit ook direct aan. Vervolgens maak en eet ik een pre-run ontbijtje bestaande uit één of twee boterhammen met jam en/of appelstroop. Ook drink ik een grote kop thee of een glas water.

‘Iets voor 7:30 uur ga ik uiteindelijk de deur uit.’

Als ik mijn pre-run ontbijtje op heb, doe ik mijn haren in een staart, mijn oortjes in en zoek ik een leuke playlist uit. Ik trek mijn hardloopschoenen aan en pak mijn sleutels. Iets voor 7:30 uur ga ik dan vaak de deur uit. Soms voor een rustige 5 of 10 km en een andere keer voor een tempo- of intervaltraining, het is maar net wat er op mijn schema staat of waar ik zin in heb.

‘Na mijn morningrun…’

Na mijn morningrun maak ik 9 van de 10 keer een warm havermoutje. (Ik mix de volgende ingrediënten in een pannetje op een laag vuur totdat het naar mijn mening de juiste dikte heeft: 200 ml ongezoete amandelmelk, 50 gram havermout, 1 scoop eiwitpoeder, een handje rozijnen, 1 banaan en 1 halve appel). Ik zet het vuur uit en laat het ontbijtje nog even in het pannetje afkoelen. De ene keer stretch ik nog een kwartiertje en de andere keer stap ik direct onder de douche.

‘…Om uiteindelijk een kwartiertje later fris en voldaan aan de slag te gaan!’

Na het douchen sprint ik uiteraard snel weer (vaak met een knorrende maag) naar de keuken voor het inmiddels afgekoelde havermoutje. Deze eet ik op met weer een grote warme kop thee en iets van het nieuws of een Youtube video om uiteindelijk een kwartiertje later fris en voldaan aan de slag te gaan!

Loop jij graag in de ochtend? Vertrek je dan net als ik ook het liefst ‘zo snel mogelijk’, of heb jij wel de tijd nodig om even op te starten? Laat het mij weten in een reactie onder deze blogpost. 🙂

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Marieke 14 april 2021 09:58

    Leuk om te lezen! Ikzelf ga het liefst ’s ochtends vroeg meteen vanuit m’n bed hardlopen op een nuchtere maag, en dan bij thuiskomst uitgebreid stretchen, douchen en dan lekker ontbijten!

Geef een reactie