Persoonlijke update: een nieuwe baan!

Vorige week kreeg ik tot mijn verrassing te horen dat ik per direct kon beginnen met een nieuwe functie binnen het speciaal onderwijs! Iets wat aansluit bij mijn afgeronde opleiding(en) en wat ik al een tijdje graag zou willen doen. Ik blijf gewoon de drie dagen voor de klas staan voor mijn fijne groep 7/8 clubje, maar de andere twee dagen van de week ga ik dus aan de slag met een andere functie. Omdat ik hier de komende tijd veel mee bezig zal gaan zijn, vertel ik je er graag meer over in deze persoonlijke update. Lees je mee? Let’s go!

Toch begon het weer te kriebelen naar…

Na het afronden van mijn opleidingen (ALPO+ master Pedagogische Wetenschappen in Nijmegen) ben ik snel begonnen als leerkracht voor de klas. In eerste instantie in een invalpool voor reguliere basisscholen, maar al snel merkte ik dat mijn interesse steeds meer lag in de kinderen die nét wat meer nodig hebben, en dus solliciteerde ik bij een cluster 4 school (speciaal onderwijs). Hier werd ik gelukkig aangenomen en kon ik aan de slag! Ondertussen werk ik al bijna twee jaar als leerkracht op deze school. Dit bevalt mij heel erg goed, maar toch begon het te kriebelen naar het werkveld waar ik ook voor gestudeerd heb: onderzoek en diagnostiek.

Direct aan de slag!

Afgelopen week kreeg ik te horen dat er bij een andere cluster 4 school (binnen dezelfde organisatie) ruimte was voor de functie Gedragswetenschapper, precies wat mij interessant lijkt. Het goede nieuws: ik kon er direct aan de slag! Dat betekent dat ik vorige week al mijn eerste uren daar heb gemaakt. Het is heel anders dan de functie leerkracht, maar ook zo interessant!

Wat doe je als Gedragswetenschapper?

Een ‘Gedragswetenschapper’ is natuurlijk best wel een breed begrip, maar omvat onder andere de volgende taken: je ondersteunt de leerkracht in complexe casussen en denkt hierbij mee over mogelijkheden die je binnen of buiten de klas kunt toepassen om het kind te helpen, je hebt het contact met andere organisaties (zoals jeugdzorginstanties), je begeleidt nieuwe leerlingen (en hun ouders/verzorgers), je sluit aan bij overleggen over bijvoorbeeld het beleid van de school, je doet onderzoeken (zoals IQ-tests) en schrijft en controleert dossiers van de kinderen. Kortom, voor mij een hele interessante en gevarieerde functie! Waarbij ik ook nog ontzettend veel kan leren.

Wat betekent dit voor mijn blog?

In eerste instantie ga ik tot de zomervakantie aan de slag met bovenstaande functie. Of ik er na de zomer mee door ga, dat weet ik nog niet. Daarnaast vind ik het bloggen nog veel te leuk om te doen en dus ben ik zeker niet van plan om hier helemaal mee te stoppen. Misschien dat er komende tijd wat minder posts online komen, dan weet je nu waar ik druk mee ben. 🙂

Liefs,
Jip

There are 3 comments for this article
  1. rosemarijn 29 april 2021 19:38

    Wauw, wat een gave uitdaging! Fijn dat je een nieuwe functie kan uitproberen op een vertrouwde plek. Ben benieuwd wat je ervan vindt.

  2. Pingback: JIPS weekdagboekje #223: stadswandeling en nieuwe Netflixverslaving! – Jipsanders.com
  3. Pingback: JIPS weekdagboek #223: stadswandeling & Netflixverslaving! – Jipsanders.com

Geef een reactie