Q&A #2: fietsen, welk schakelsysteem & langste rit?

Na het beantwoorden van de meestgestelde fietsvragen in Q&A #1, heb ik nu een deel 2 geschreven. Hierin geef ik antwoorden op vragen zoals: ‘Waarom vind je fietsen op dit moment zo leuk?’, ‘Waar heb je jouw nieuwe racefiets gekocht?’ en ‘Wat is je langste fietsrit tot nu toe?’ Lees je mee? Let’s go!

1. Waarom vind je fietsen op dit moment zo leuk?

Om verschillende redenen! Allereerst omdat het mij een gevoel van vrijheid geeft. Je springt op de fiets en je kunt crossen waarheen je maar wilt. Daarnaast vind ik het ook tof om op een fiets snelheid te kunnen maken, waardoor je veel plekken kunt zien tijdens een rit. Zo heb ik laatst met mijn vriend meer dan 150 km in een weekend gefietst, waarbij we meer dan 15 verschillende nieuwe dorpen/steden hebben gezien. Tegelijkertijd ben je in de buitenlucht én lekker aan het bewegen, yes!

2. Waar heb je jouw nieuwe racefiets gekocht?

Uiteindelijk heb ik mijn nieuwe racefiets bij  Mantel in Arnhem gekocht.  Ik schreef hier eerder een uitgebreide blog over die je hier kunt teruglezen: ‘Toen had ik opeens een nieuwe racefiets!

3. Welk schakelsysteem heeft jouw racefiets?

Mijn fiets heeft een Tiagra 10 speed schakelsysteem, wat voor mij op dit moment meer dan voldoende is.

4. Wat te doen tegen zadelpijn?

Zadelpijn wil je natuurlijk niet hebben tijdens je rit! Allereerst denk ik dat het fietsen een kwestie van wennen is. Je hebt een andere houding dan bij een stadsfiets en dus zul je in het begin wat meer last hebben van zadelpijn. Een fietsbroek met een goede zeem kan natuurlijk heel erg helpend zijn. Op dit moment heb ik fietsbroeken van Rogelli, Rapha en Craft. Deze zijn voor mij alledrie top, want ik heb nauwelijks last van zadelpijn.

5. Wat is je langste fietsrit tot nu toe?

Tijdens een weekendje weg met mijn vriend een paar weken terug, hebben we een rit gemaakt van ruim 100 kilometer. We zijn toen door Noord-Holland gecrosst. En ja, toen had ik aan het einde wel lichtelijk last van zadelpijn… 😉

6. Wat zijn jouw fietsdoelen op dit moment?

Ik fiets de laatste tijd vaker en langer en merk direct dat ik zekerder en comfortabeler op mijn fiets zit. Mijn fietsdoel voor de komende tijd is dan ook: kilometers maken en vogeltjes kijken!

7. Fiets je liever vlak of doe je liever klimmen?

Dan zeg ik meteen en zonder twijfel ‘vlak!’ Maar ik klim wel steeds vaker als ik bijvoorbeeld met mijn vriend mee ga voor een ronde en achteraf geeft klimmen me wel een voldaan gevoel. Dus wie weet dat dit antwoord toch nog ooit gaat veranderen…

8. Hoe houd je jouw fietsrondjes bij?

Net als met hardlopen houd ik mijn fietsritten bij via Strava. Op deze manier kan ik terugblikken op de routes die ik eerder heb gedaan en zie ik steeds welke afstanden ik gefietst heb.

Leuk dat je hebt meegelezen naar de fiets Q&A deel 2! Heb je nog een andere fiets gerelateerde vraag die niet in dit rijtje staat? Stel deze dan in een reactie onder deze blog, stuur mij een mailtje (jipsanders.com@outlook.com), of een berichtje via mijn Instagram @jipsanders ! Wie weet beantwoord ik deze vraag dan in de volgende Q&A. 🙂

Liefs,
Jip

 

be the first to comment on this article

Geef een reactie